ZAVRŠEN PROMETNI ELABORAT, ČEKAJU SE SUGLASNOSTI

Krajem travnja na području Općine Vratišinec biti će postavljena tri nova usporivača prometa

Učestale prometne nesreće koje se, u posljednje vrijeme, događaju na području Općine Vratišinec navele su tamošnje općinsko vodstvo na pronalaženje novih prometnih rješenja. Odlučeno je da se na tri lokacije postave usporivači prometa, a elaborati su ovih dana dostavljeni općinskom načelniku Zdravku Mlinariću.

-Odlučili smo postaviti usporivače, jer su u zadnje vrijeme učestale prometne nesreće, pogotovo na ulasku u Vratišinec s državne ceste iz smjera Štrukovca. Na početku naselja Brodec nalazi se zavoj u koji mnogi ulaze prevelikom brzinom zbog čega se, u posljednja dva mjeseca, tamo dogodilo najmanje pet nesreća. Stanovnici tog dijela naselja tražili su da se nešto poduzme i zbog njihove sigurnosti odmah smo na to reagirali. Ranijih godina je na toj lokaciji, uz pomoć Županijske uprave za ceste, postavljena zaštitna ograda, jer su neki vozači prilikom izlijetanja završili u dvorišnim ogradama, pa čak i u kući. Nedavno smo imali slučaj kada je zbog brzine došlo do okretanja vozila i opet je automobil završio u ogradi, skoro i u kući. Srećom da se nitko nije našao na tom mjesto, jer bi sigurno stradao. Želimo zaštiti naše mještane, ali i sudionike u prometu, pa smo angažirali prometnog projektanta koji nam je dostavio elaborate za tri lokacije. Uz već spomenutu, usporivač će se postaviti i na županijskoj cesti koja, iz smjera Peklenice, ulazi u Vratišinec, a treća će biti postavljen u naselju Remis iz smjera Sivice. Tamo se, doduše, nalazi označeni pješački prijelaz, ali je frekventno raskršće, a u blizini je i dječje igralište, pa zbog svih tih razloga želimo usporiti promet i na tom mjestu, objašnjava Mlinarić.

Nakon primitka elaborata nastavljene su aktivnosti koje bi ubrzo trebale rezultirati postavljanjem usporivača.

-Nakon što smo dobili prometni elaborat, potrebne su nam još i suglasnosti Županijske uprave za ceste i Policijske uprave Međimurske. Očekujemo da će to biti riješeno ovih dana. Trenutno ne mogu točno reći koliko će sve koštati, ali mislim da će biti povoljnije od nekih drugih rješenja koja su nam predložena. Naime, to su usporivači koji se montiraju, tiplaju u asfaltni sloj i bude li sve u redu s isporukom vjerujem da usporivači mogli biti postavljeni do kraja travnja, smatra Mlinarić.

Najnovije vijesti

Pročitajte više