NAZIRU SE VELIKE STVARI

Korak bliže Sportskom parku u Murskom Središću

Grad Mursko Središće puno ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Uz već postojeće objekte proteklih je godina izgrađen ribički dom, započela je gradnja tribina na stadionu NK Rudar, predano je zemljište i ishođena građevinska dozvola za izgradnju planinarskog doma, a u vlasništvo grada vraćeni su prostori stare sportske dvorane.

Sljedeći veliki sportski infrastrukturni projekt koji se u Murskom Središću planira je izgradnja Sportskog parka. Nalazit će se između sadašnjeg igrališta NK Rudar i ribnjaka Zalešće. Sadržavat će nogometno igralište koje će se koristiti i za ostale sportove na travi, atletsku stazu i atletski poligon za skok u dalj, skok u dalj s mjesta, troskok i ostale atletske discipline. Uz sportski park bit će sagrađene i svlačionice.

Idejni projekt izgradnje već je napravljen i Grad trenutno otkupljuje čestice na kojima će park biti sagrađen. I ovog su tjedna otkupljene neke čestice i taj je postupak pri samom kraju, pri čemu je ukupna površina svih otkupljenih čestica veća od 5.000 metara kvadratnih.

Tako će čitavo Mursko Središće od samog centra, pa sve do kraja naselja prema Peklenici biti obilježeno različitim sportskim borilištima. Počevši s nekadašnjim Sokolskim domom, odnosno starom sportskom dvoranom, vanjskim i unutarnjim košarkaškim, odbojkaškim i rukometnim terenima, teniskim terenima, novom sportskom dvoranom, preko nogometnog igrališta, atletskih staza i poligona, pa do ribnjaka i igrališta za odbojku na pijesku. Uz navedeno, u Murskom Središću postoje udruge u kojima se građani aktivno bave i borilačkim sportovima, streljaštvom, šahom, trčanjem na duge staze i raznim oblicima tjelovježbe.

Najnovije vijesti

Pročitajte više