OPĆINA STRAHONINEC

Kontrolom brzine i uspornicima na cesti do veće sigurnosti mještana

Stalna komunikacija mještana Strahoninca sa svojom lokalnom vlašću iznjedrila je mnoge kvalitetne projekte za povećanje kvalitete života. Predstavke, peticije, pritužbe pa i pohvale kao sredstvo zaštite prava građana legitimne su i dobrodošle u Jedinstvenom upravnom odijelu Općine.

Peticije koje su do sada došle bile su sve vezane uz smirivanje prometa te prometne znakove i ogledala za preglednost. Na sve dosadašnje načelnik Franjo Lehkec je pozitivno odgovorio jer je utvrđeno da su bile opravdane. Peticija, koju je Općina primila od mještana Dravske ulice i Poleva, je da se poveća sigurnost prometa smanjivanjem brzine kretanja vozila, smanjenje razine buke i onečišćenja zraka uspornicima prometa. Međutim ovakvo rješenje Općina nije mogla sprovesti jer nisu dobivene sve potrebne suglasnosti.

Općina Strahoninec
Autor: Josip Šipek

Na razini struke stoga je odlučeno da se na Polevama postavi kućište za kameru za nadzor brzine kretanja vozila što je i realizirano 23. veljače 2020. godine. Kameru postavlja i nadzire MUP Čakovec, a postavljanje kućišta, čija cijena je 37.375 kn, platili su Općina Strahoninec i Županijska uprava za ceste u omjeru 50%/50%.

Druga peticija, također vezana uz usporavanje prometa uspornicima, mještana Ulice Katarine Zrinski stigla je ovih dana na stol načelnika. Ulica je nova s puno doseljenih obitelji s malom djecom. Ima pješačku stazu, ali je skoro cijelom svojom dužinom ravna.

Stoga je utvrđeno da je peticija opravdana i potpisana od gotovo svih stanovnika te ulice te će se tu izgraditi uspornici prometa. Načelnik je naručio snimanje stanja i izradu projektne dokumentacije. Nakon dobivanja svih potrebnih suglasnosti krenut će se u izgradnju, što se očekuje u sljedećim mjesecima.

Autor: Josip Šipek

Najnovije vijesti

Pročitajte više