SVETI URBAN

Kontrola podruma obitelji Knehtl-Medenjak

Oduvijek je vrijeme od studenog do veljače bilo namijenjeno za češći obilazak podruma i kušanje kvalitetnih mladih vina međimurskih vinara. Tako je i sada.

Grupu ljubitelja zlatne kapljice snimili smo u Svetom Urbanu, u podrumu poznate i priznate vinogradarske obitelji Knehtl-Medenjak. Njihov sivi pinot, zeleni silvanac, žuti muškat, rajnski rizling… odavno su postali poznati i izvan granica Međimurja.

Osim ulaganja u nove nasade vinove loze, ovi vrijedni i pomalo samozatajni vinari, u zadnje vrijeme puno ulažu i u opremanje podruma. Vino najbolje zrije u drvenim bačvama, kažu, pa su nedavno uz pomoć sredstava Europske unije u podrumu postavili osam novih hrastovih bačava po 3 tisuće litara zapremine. Visokokvalitetne bačve izrađene su u Nedelišću, u Bačvariji Srnec, a u njih je rashladne uređaje instalirala tvrtka Elektro Novak iz Gornjeg Hrašćana.

Koliko su bačve doprinijele kvaliteti vina provjerili su pravi znalci vrhunskih vina: Drago Pleh, Andrija Sitar, Darko Zamuda, Josip Carović, Ivan Kriković i Marinko Ladić. Njihova ozarena lica najbolje svjedoče o onome što su kušali.

Najnovije vijesti

Pročitajte više