PREDSJEDNICA IVA MEDVED

Konstituiran novi Savjet mladih Međimurske županije

Autor: Međimurska županija Foto/Video: Međimurska županija
- Advertisement -

U Međimurskoj županiji, održana je konstituirajuća sjednica novog Savjeta mladih naše Županije, a sjednici su nazočili Ana Sobočanec, Vito Vukoja, Iva Medved, Ema Šamarija, Timon Krznar i Maja Drvenkar.

Predsjednica Savjeta mladih Međimurske županije je Iva Medved, a za njezinu zamjenicu izabrana je Maja Drvenkar. Novoizabrana predsjednica Iva Medved bit će i članica Savjeta mladih Vlade Republike Hrvatske.

Savjet mladih predstavlja savjetodavno tijelo Međimurske županije koje je osnovano s jasnim ciljem da se glas mladih čuje i da upravo mladi  budu podrška u nastojanju da se stvara zajednica u kojoj će potrebe svih generacija biti ravnomjerno zastupljene, pa tako i potrebe i interesi mladih naraštaja.

Novi sastav Savjeta mladih Međimurske županije i u ovaj mandat sigurno će unijeti mnogo energije i entuzijazma, zdušno se zalažući i pronoseći glas budućnosti, te će upravo oni biti vitalan most između mladih ljudi i lokalne zajednice.

Međimurska županija će mladima omogućiti da kroz Savjet izraze svoje stavove, ideje i probleme koji su važni za njihovu zajednicu. Upravo će na taj način mladi postati aktivni sudionici u kreiranju lokalnih politika i programa, te će imati priliku direktno utjecati na oblikovanje budućnosti svoje zajednice.

Županijski savjet mladih Međimurske županije osnovan je kao savjetodavno tijelo Međimurske županije koje promiče i zagovara prava, potrebe i interes mladih na razini županije, a osnovan je u lipnju 2014. godine odlukom Skupštine Međimurske županije. Savjet mladih Međimurske županije aktivno je uključen u rad Radne skupine za mlade pri Hrvatskoj zajednici županija i Radne skupine za podršku savjetima mladih pri općinskoj, gradskoj i županijskoj razini, pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Savjet mladih Međimurske županije sazvao je predsjednik Skupštine Međimurke županije Dragutin Glavina, a konstituiran je na sjednici 5. veljače 2024. godine, kojoj je uz predsjednika Skupštine Novaka, nazočila pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač.

Mladima i novom rukovodstvu koje su izabrali čestitao je i župan Međimurske županije Matija Posavec, uz poruku da jasno, bez zadrške, artikuliraju svoje stavove, te budu ustrajni u radu za dobrobit zajednice.

Zahvaljujemo bivšoj predsjednici Savjeta mladih Ana-Marii Babić koja je u dva mandata vodila Savjet Mladih Međimurskoj županiji na neumornom zalaganju za dobrobit mladih u našoj zajednici te zastupanju njihovih interesa.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još