POSLOVNO-STAMBENA ZGRADA U SELNICI

Konkurencijom među trgovcima do nižih cijena

Načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević, predstavio je nedavno novinarima poslovno-stambenu zgradu, koja će, kako je rekao, preporoditi središte Selnice.

Svako mjesto veličine Selnice mora imati prepoznatljiv i reprezentativan centar, koji sada nedostaje. Zapravo, ovaj sadašnji je prenatrpan i nije dostojan mjesta koje se stalno razvija i raste.

Ideja o takvom prostoru u načelniku Vičeviću dugo je tinjala, a najveći problemi u startu bili su vezani za pronalazak adekvatne građevinske parcele.

Sada je to riješeno, a projektna dokumentacija je u izradi. Kada je Vičević govorio o poslovnim prostorima, spomenuo je kako u Slenici trgovački monopol drži samo jedna tvrtka prehrambeno-mješovitom robom

– Stoga su kod nas cijene nekih proizvoda čak i 30 posto veće u odnosu na druge sredine, a pojedini artikli prodaju se i tri puta skuplje nego recimo u Čakovcu – bio je jasan Vičević.

Nada se da će u novoj zgradi poslovne prostore zakupiti još neka trgovačka kuća i tako pridonijeti većoj konkurenciji, a time i sniženju maloprodajnih cijena.

Najnovije vijesti

Pročitajte više