18. SVIBNJA

Koncert Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika uz Majčin dan u Domu kulture Grada Preloga

Autor: Grad Prelog Foto/Video: Međimurska županija
- Advertisement -

Tradicionalni koncert, prigodom Majčinog dana, priređuje Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog. Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog djeluje već niz godina pod vodstvom profesorice Ljubice Crnčec, a posljednjih godina sve njihove nastupe prate i tamburaši Tamburaškog sastava Udruge umirovljenika Prelog.

Kao što samo ime kaže Majčin dan ili Dan majki posvećen je našim majkama, a u Hrvatskoj se redovno obilježava svake godine drugu nedjelju u svibnju. Prva proslava Majčinog dana u Hrvatskoj bila je 15. svibnja 1927. godine, a najavio ju je Katolički list, no nije poznato gdje se proslava održavala. Proslavu Majčina dana od tad je počela organizirati Hrvatska katolička ženska sveza tako što su na taj datum održavale svete mise u čast svim majkama. Najpoznatiji primjer proslave ovog dana svakako je u SAD-u. Za njih je karakteristično darivanje majki cvijećem i poklonima, a obitelji majkama daju dan odmora od svih kućanskih obveza koje svakodnevno obavljaju. Mnogi trgovci iskoristili su ovaj blagdan i njegov potencijal te su ga vrlo brzo komercijalizirali. Ubrzo se ta američka tradicija proširila i na ostatak svijeta, a posebice na Europu.

Gosti koncerta biti će Pjevački zbor Strahoninec, Pjevački zbor umirovljenika Čakovec, Pjevački zbor podružnice umirovljenika Sveta Marija, Ena Mati na klaviru i članovi Književnog kruga Prelog. Koncert će se održati u subotu, 18. svibnja, s početkom u 17 sati, u Domu kulture Grada Preloga. Ulaz je slobodan.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

U petak dijelovi Gornje Dubrave, Prhovca i Strahoninca ostaju bez struje

Iz HEP-a javljaju kako će u ponedjeljak, 20. svibnja dijelovi Gornje...

Ne propustite sutrašnju prvu samostalnu predstavu Enisa Bešlagića u Centru za kulturu Čakovec!

Enis Bešlagić, kazališni i televizijski glumac te prepoznatljivo regionalno...

Sutra u Čakovcu prva svibanjska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

GDCK Čakovec, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijskom...