Posljednjih godina pjenušci su sve popularniji među širom publikom, a piju se u svim prilikama. I međimurski vinari izuzetno uspješno proizvode pjenušava vina, koja su cijenjena u cijeloj Hrvatskoj, ali i van njenih granica, gdje dobivaju visoke ocjene i priznanja. S druge strane, malo se zna o tome kako nastaju pjenušci i jesu li svi pjenušci i šampanjci, odnosno jesu li svi šampanjci i pjenušci?
Odgovore na ova i druga pitanja sigurno će dati vinsko druženje početkom veljače u Međimurju.
Naime, Hrvatski sommelier klub u suradnji s Društvom vinogradara i vinada Međimurske županije “Hortus Croatiae” organizira vinsku radionicu na temu „Pjenušci & Šampanjci“. Radionica će se održati u “Vinskoj kući Hažić” u Jurovčaku, 6. veljače s početkom u 18 sati pod vodstvom Darka Lugarića.
Cijena ulaznice za HSK članove iznosi 35 €, a za ne članove 45 €.
Na radionici će se kušati ovi pjenušci i šampanjci:
– Hažić Protagonist Toni Extra Brut 2022.
– Cmrečnjak Polaris Extra Brut 2022.
– Štampar Urban white Extra Brut 2022.
– St. Jerome Borealis Brut 2022.
– Jakopić Terbotz Brut 2020.
– Gut Hermannsberg Brut
– Gobelsburg Reserve Brut
– Arthur Metz Crémant d’Alsace Brut
– Champagne Devaux D Millésimé Brut
– Raventos i Blanc, Blanc de Blancs Vintage Extra Brut +
Broj mjesta je ograničen, a prijavu za radionicu možete izvršiti [email protected] najkasnije do petka, 31. siječnja 2025.
Vidimo se!