PITALI SMO NAŠU ČITATELJICU

Koliko na nas utječe pomicanje kazaljki?

Danas pomičemo kazaljke jedan sat unaprijed. Prelazak na ljetno računanje vremena ima drastičnije posljedice jer narušava biološki ritam i oduzima sat mogućeg sna, dok nam jesensko pomicanje sata nudi jedan sat spavanja duže, odnosno dodaje taj oduzeti sat. Zapravo se dan i dalje sastoji od 24 sata, no ova predstojeća nedjelja imat će sat više. Kako pomicanje kazaljki utječe na nas? Psiholozi i stručnjaci za spavanje tvrde kako se većina teže prilagođava proljetnom nego li jesenskom pomicanju vremena upravo zato što gubimo jedan sat sna. Organizmu lakše pada prelazak na zimsko, nego na ljetno vrijeme jer očito je manji napor spavati duže, nego kraće.

Upitali smo i naše čitatelje kako na njih utječe pomicanje kazaljki jedan sat naprijed. Među njima je i Monika koja je nedavno postala po drugi put majka. Monika nam govori da na nju pomicanje kazaljke naprijed utječe pozitivno. Iako gubi jedan sat spavanja kaže kako joj to ne predstavlja problem jer ionako ne spava po noći zbog bebe i prođe joj neprimjetno. Kako kaže, veseli ju pomicanje kazaljke unaprijed zbog dužih i toplijih dana upravo zbog djece.

-Djeci treba aktivnosti i svježeg zraka i super je to što su dani sve duži i preostaje mi više vremena sa njima provesti vani u igri. Dosta im je zatvorenog prostora. S obzirom da korona virus kod nas još ne posustaje nadam se sve toplijim danima kako bi iskoristili sunčeve zrake, barem u dvorištu za igru i vrtlarenje.

Najnovije vijesti

Pročitajte više