U PRELOGU I MURSKOM SREDIŠĆU BEZ PROMJENA

Kolarek i Srpak i dalje čvrsto drže Prelog i Mursko Središće

Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak (p)ostali su stari/novi gradonačelnici Preloga i Murskog Središća. U izborima za gradonačelnika nešto je uvjerljiviji bio Srpak koji je dobio 1.484 od 2.077 glasova, dok je Kolarek dobio 2.057 od 3.209 glasova. Obojica većinski kontroliraju i gradska vijeća, pa tako Kolarek, na zajedničkoj listi HDZ-a i HSS-a, dobiva 52,34%, odnosno 7 od 13 vijećnika, a Srpak, na čelu koalicijske liste HDZ-a, HDS-a, HSLS-a i HNS-a, dobiva 53,78%, što mu, također, donosi 7 od 13 vijećnika.

Treći mandat za mjesto gradonačelnika Grada Preloga, izborio je na lokalnim izborima, održanima 16. svibnja, Ljubomir Kolarek. Planova je puno, elana ne manjka, a Kolarek će prije svega istaknuti:

-Zahvaljujem svima onima koji su izašli na birališta i dali mi glas, dali mi povjerenje da i dalje vodim Grad Prelog. Zahvaljujem, u ime svih kandidata sa liste HDZ – a i HSS – a, na povjerenju i glasu za Gradsko vijeće Grada Preloga. Nemamo vremena za slavlje. Treći mandat je obaveza zbog svih onih planova koji su pred nama. Izgradnja obilaznice Grada Preloga, kanalizacijski sustav kroz Aglomeracije Donja Dubrava i Podbrest, širokopojasni internet na cijelom gradskom području, uređenje Sportsko rekreacijske zone Marina, uređenje trga iza gradske uprave, ulaganja u naše škole i sportske dvorane, izgradnja doma za starije osobe na području Preloga, podrška gospodarstvu.

Prelog smo smjestili visoko na ljestvici jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj po mnogim kriterijima. Radit ćemo i dalje. Čestitam i svim kandidatima koji su izborili mjesto u Gradskom vijeću Grada Preloga, a posebno zahvaljujem svom protukandidatu Nikoli Oto na izuzetno korektnoj kampanji. Samo složnim, zajedničkim radom, možemo Grad Prelog učiniti ljepšim mjestom za život, a to je obaveza svih nas uključenih u rad za dobrobit našeg Grada Preloga!

U svojoj zahvali biračima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak je poručio:

-Prije svega, zahvaljujem Vam na povjerenju i prilici da još četiri godine služim Vama. Zahvaljujem Vam i što ste prepoznali listu koju predvodim kao najbolju i omogućili nam efikasno donošenje odluka sa sedam izabranih vijećnika. Postotak od 75 % , odnosno Vaših gotovo 1500 glasova za mene je ogromna potpora, ali isto tako i obveza, stoga će biti  kako sam govorio i prije izbora. Istim tempom i žarom nastavljamo i dalje raditi za naš grad. Mali grad. Najljepši grad. Grad vrijednih i poštenih ljudi. Izbori su završili. U kampanji je bilo svačega. Svatko bira svoj način pridobivanja birača, a nakon izbora za to dobije račun od birača. Čestitam na osvojenim glasovima svima i želim se zahvaliti SDP-u na korektnoj kampanji. Ponosan sam što ste prepoznali trud i rad koji smo mi ulagali svih ovih godina.

Drago mi je što izbore ostavljamo iza sebe i već danas nastavljamo gdje smo jučer stali. Veliki nas projekti čekaju i nemamo se vremena baviti prošlošću. Nećemo se zadovoljiti učinjenim i dat ćemo sve od sebe da nadolazeći mandat bude  jednako uspješan kao dosadašnji. Mursko Središće već mnogi prepoznaju kao poželjno mjesto za život, a mi ne mislimo tu stati, već želimo najbolje mjesto za život naših građana. Želimo biti  mjesto za sve skupine stanovnika, bez obzira na političku orijentaciju, životne preferencije i bez obzira na uvjerenja. Nas zanima samo dobrobit naših građana i ne želim da se neka „visoka“ politika uvlači u naš grad i naš javni prostor. Što se tiče mene i ljudi koji su na našoj listi izabrani u Gradsko vijeće, „politika“ će biti isključivo kako za naše stanovnike činiti dobro, kako još više učiniti za kvalitetu življenja u našem gradu. Vjerujem i da će suradnja  s vijećnicima  SDP-a biti primjerena i otvoren sam i za njihove dobre i ostvarive prijedloge. U toj misiji i Vi drage građanke i građani ste naši suradnici i želimo saslušati svaki prijedlog i svaku ideju koja može voditi zajedničkom boljitku. Tu smo za Vas. Bit ću gradonačelnik svih građana, gradonačelnik za sve građane. U duhu sloge, zajedništva, razumijevanja i tolerancije nastavimo zajedno ponizno davati ono najbolje od sebe za naš grad. Za sve stanovnike, od onih najmlađih, pa do onih u zrelim godinama.

Konačno, nadam se i prestanku ove izvanredne situacije. Svi smo se zaželjeli veselja i zabave i nadam se da ćemo ubrzo simbolički, uz Dane grada i Ljeto uz Muru proslaviti nastavak našeg druženja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više