ČAKOVČANIN IZ STRANKE FOKUS

Kandidat za gradonačelnika Čakovca Darko Zver objavio prvu točku svog programa

Darko Zver, kandidat za čakovečkog gradonačelnika stranke Fokus, predstavio je prvu točku svog programa za lokalne izbore, dok će u narednim tjednima javnosti predstaviti i ostale bitne teme kojima želi unaprijediti kvalitetu života građana Grada Čakovca.

Prva točka programa :
Objava registra SVIH troškova proračuna Grada Čakovca i pripadajućih gradskih poduzeća
Skrivanje višemilijunskih isplata iz gradskog i pripadajućih proračuna prema tvrtkama u vlasništvu bliskih prijatelja i stranačkih kolega trenutnog gradonačelnika izaziva sumnju u moralnost i suvislost trošenja javnog novca u posljednjih nekoliko godina. Očiti nesrazmjer zakonskih primanja i troškova života pojedinih političara na čelu Grada samo dodatno pojačava sumnje među građanima.
Objava registra svih troškova gradskog proračuna bitna je zbog dva osnovna razloga :

-Javna objava svih računa već u startu djeluje kao preventivni alat u borbi protiv korupcije : kad su svi računi javno dostupni građanima i medijima za propitkivanje, niti jedan zaposlenik Gradske uprave se više neće usuditi dogovarati preplaćene ili izmišljene poslove sa svojim prijateljima i kumovima

-Svi građani Grada Čakovca na određeni način participiraju punjenju proračuna, a posljedično i imaju puno pravo znati na što se troši njihov novac.
„Uz podršku građana na izborima javno ću objaviti SVE troškove gradskog proračuna. Dapače, otići ću i korak dalje i podići pojam transparentnog upravljanja javnim novcem na najvišu razinu u Hrvatskoj : javno ću objaviti kompletno financijsko poslovanje Čakoma, Ekoma, Turističke zajednice, Centra za kulturu, kao i svih ostalih pravnih subjekata pod ingerencijom Grada Čakovca,“ najavljuje Zver.
Primjer funkcioniranja registra troškova Grada Svete Nedelje implementiranog od Fokusovca Daria Zurovca građani mogu pogledati na linku registar.grad-svetanedelja.hr.


Unatoč ispodprosječnim primanjima, marljivi i skromni Čakovčanci i Međimurci svakog mjeseca izdvajaju dio teško zarađenog novca za opće dobro i kvalitetnu javnu uslugu. U tu kategoriju nikako ne spadaju redizajn grba za 68.000 ili tisak i lijepljenje plakata za 104.000 naših kuna isplaćenih iz gradskog proračuna gradonačelnikovom prijatelju.
„Dosta je bilo glasanja za „manje zlo“. Ovaj put imate ZA koga glasati!“ – zaključuje Zver.

Više detalja o kampanji saznajte na https://darkozver.hr/

Najnovije vijesti

Pročitajte više