EUROPSKA ZELENA STRANKA I ZELENA ALTERNATIVA

Kako zelena ideja vidi stvarnost u i nakon pandemije

Danas je na čakovečkom Trgu Republike ispred Doma sindikata bila postavljena izložba imena  Put za Europu – Izgradimo bolju sutrašnjicu. Na izložbi su predstavljene mogućnosti oporavka Europske unije nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa koje predlažu europske zelene stranke. Zelena alternativa – ORaH, kao jedina članica Europske zelene stranke iz Hrvatske, predstavlja ovu izložbu u  županijskim središtima Hrvatske.

Izložbu je najavio predsjednik stranke Antun Petrović i koordinator Zelene alternative – OraH-a za Međimursku županiju Ivica Smolić.

– Čakovec je jedan od destak gradova koji smo do sada obišli, a u sklopu naše kampanje Zelenog oprovka nakon korona pandemije – istaknuo je Petrović, a na upit kakv je interes za takvu vrstu izložbe gdje je ustavri svaki postavljeni pano edukativna poruka s ponudom rješenja upravo za zeleni oporavak. Interes je zadovoljavajući s obzirom još uvijek na ogranične mjere kretanja i drženja udaljenosti.

– Ljude zanima kako ćemo,po nama organizorati život nakon ili uz pandemiju, nastavio je Petrović i dodao: -Krećemo napr. od drugačije organizacije prometa, organizacije javnih službi i ostaloga u što kraćem vremenu doveli u normalu. Da bi se to događalo što brže i što šire, angažirali smo ljude na ternu. Konkretno za Međimurje je angažiran kolega Ivica Smolić kojem je primarni zadatak zelenu ideju „posijati“ i u vašem zelenom Međimurju, rekao je Petrović i dodao kako je prvi korak rad kroz kampanju, a kasnije kroz predstavnička tijela.

Ivica Smolić je rekao kako je na prošle lokalne izbore u Općini Šenkovec išao s nezavisnom listom gdje se s kolegama s liste odlično povezao u realizaciji nekih zajedničkih ideja pa i onih za koje se zalaže njegova stranka.

– U ovoj ću se kampaniji zalagati da zelena energija bude na svim javnim zgradama, pogotovo vrtićima i školama….
Čuli smo o suradnji sa srodnim strankama diljem Europe pa je i ovakva izložba u riječi i slici, umjesto pretjeranih priča,dio onoga što Europa propagira. Zadržali smo se s aktivistima zelene alternativene kako bi se uvjerili hoće li prolaznici biti zainteresirani za izložbu. Kroz pola sata mnogi koji su prošli samo su bacili oko na tu neobičnost, nažalost nismo vidjeli u tom trenutka nikko da bi zastao uz koju poruku, pročitao je, proučio je…Možda će tijekom dana doći do promjene !?

Najnovije vijesti

Pročitajte više