STOŽER POGODIO VRIJEME

Kako su prijepodne izgledale terase čakovečkih kafića?

Nakon što je danas stupio na snagu novi krug popuštanja epidemioloških mjera proljetno sunce, unatoč ne baš visokih temperatura, građane je privuklo na terase omiljenih kafića i restorana.

Odlukom Nacionalnog stožera svim ugostiteljskim objektima omogućeno je usluživanje gostiju na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dozvoljeno je radno vrijeme od 6 do 22 sata.

Naša je ekipa, kao i mnogi drugi, slijedeći godinama uvriježene navike, obišla terase kafića u središtu Čakovca gdje su smješteni neki od najpopularnijih ugostiteljskih objekata. Brzo smo se uvjerili da se mjesta na terasama polako popunjavaju premda je tek početak radnog tjedna, a u omiljenoj se kavici uživalo unatoč temperaturi od 4-5 Celzijevih stupnjeva koliko je bilo malo poslije 9 sati.

Foto: FMĐ

Zanimalo nas je jesu li se za stolovima okupile i neke ekipe koje se tamo redovno sastaju i kako su izgledali njihovi susreti nakon dugo vremena kako se nisu mogli družiti.

Konačno, željeli smo se uvjeriti jesmo li započeli povratak iz ‘novog normalnog’ u stvarnost kakvu smo poznavali prije pandemije. Na istom mjestu, u isto vrijeme, ponovo skupa ‘klapa’ predvođena jednim umirovljenim nastavnikom matematike. Pitamo ih jesu li tu prvi?

– Pa jedva smo to dočekali i hvala Bogu svi smo na kupu. Ovoga zamotanoga u deku nemojte gledati, jer ipak je on u godinama – domišljato će spomenuti ‘učo’.

Niske temperature nisu bile veća prepreka, jer kako je vrijeme odmicalo stolovi su bili sve puniji. S obzirom na očekivani rast temperature popodne će, zasigurno, biti još življe, a terase još posjećenije.

Na odlasku jedan od ugostitelja nas je ispratio riječima kako mu je svaki od dugočekivanih gostiju donio najdraži poklon-smiješak.

Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ
Foto: FMĐ

Najnovije vijesti

Pročitajte više