NE ZABORAVITE ČESTITATI

Kako Josipe i Josipi slave svoj dan?

Josipa, Josip, Joško, Joža..svi oni koji nose ta i slična imena danas slave imendan.

U katoličoj crkvi svetkovina sv.Josipa obilježava se 19.ožujka, a posvećen mu je i cijeli mjesec ožujak. Sv. Josip proglašen je zaštitnikom mnogih suvremenih država poput Kanade, Meksika, J. Koreje, Perua, Kine, Vijetnama, Austrije, Belgije, a među njima i Hrvatske.

Dana 9. i 10. lipnja 1687. godine Hrvatski je sabor izabrao svetog Josipa za nebeskog zaštitnika Hrvatskog Kraljevstva, odnosno hrvatskog naroda.

Naša je kamera danas uhvatila nekoliko slavljenika.

Zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, unatoč opsežnom rasporedu, od jutra je primao čestitke.

U Međimurskom štacunu zatekli smo Josipu Filipović koja je kupcima objašnjavala sve prednosti domaćih proizvoda s međimurskih OPG-a, pa je skromnu proslavu, možda i uz čašu fine međimurske kapljice, ostavila za kasnije.

Unatoč tome što je i danas zatrpan brojnim projektima finim vinčekom nazdravio nam je i Josip Mikec, alfa i omega Turstičke zajednice Općine Štrigova.

Josip Šegović, trener NK DInamo Palovec i na svoj imendan razrađuje planove kako će njegov klub ići stopama imenjaka iz Maksimira.

Sigurno je u krugu onih koji su vam bliski i dragi netko spomenutih imena, pa im nikako nemojte propustiti čestitati njihov imendan.

Najnovije vijesti

Pročitajte više