IZRAČUNATO PO D'HONDTU

Kakav je raspored vijećničkih mjesta u Županijskoj skupštini MŽ i Gradskom vijeću Grada Čakovca?

Međimurska županija/Grad Čakovec

Županijsko izborno povjerenstvo MŽ i Gradsko izborno povjerenstvo Grada Čakovca objavili su rezultate izbora za Županijsku skupštinu Međimurske županije i Gradsko vijeće Grada Čakovca.

U Županijskoj skupštini, koja ukupno broji 37 vijećnika, dominira Nezavisna lista Matije Posavca s 23 mandata i s debelom većinom posve samostalno može upravljati ovim predstavničkim tijelom. Gotovo polovicu mandata iz prethodnog saziva izgubio je SDP s partnerima kojima sada pripada 8 vijećničkih mjesta, dok je HDZ u minusu za jedan mandat s osvojenih 6 vijećničkih mjesta. Još uvijek se čeka odluka Državnog izbornog povjerenstva o mandatu vijećnika iz redova romske nacionalne manjine. Prema neslužbenim informacijama i taj bi mandat mogao pripasti NL Matije Posavca ili će se održati dopunski izbori.

Gradsko vijeće Grada Čakovca u novom sazivu broji 19 vijećnika. I ovdje je najviše mandata osvojila Nezavisna lista Matije Posavca kojoj pripada 8 vijećničkih mjesta. SDP i partneri su s dosadašnjih 11 pali na 6 mandata, Fokus će u novom sazivu imati 3 vijećnika, a HDZ je osvojio 2 mandata. U Gradu Čakovcu nas očekuje i drugi krug izbora za gradonačelnika, pa će, po njihovom završetku, biti zanimljivo vidjeti kako će se formirati većina u Gradskom vijeću.

Rješenje o rezultatima izbora članova županijske skupštine Međimurske županije (pdf)

Najnovije vijesti

Pročitajte više