Na nedavnom susretu međimurskih načelnika, gradonačelnika i župana u novoj vinoteci Obitelji Cmrečnjak u Svetom Urbanu (kod Štrigove) bila su poslužena najbolja vina domaćina, nagrađivani “Vajdini” suhomesnati specijaliteti, odličan catering “Kocke” iz Male Subotice te za desert prava domaća međimurska gibanica. I dok su proizvođači ostalih finota poznati, mnogi su se pitali tko je pekao gibanicu, jer je doista bila nenadmašna.
Dakle, gibanicu je i ovaj put, kao i mnogi puta dosad, pripremila i ispekla Renata Dominić iz Palovca. Mnogi peku međimursku gibanicu i tu nema tajne u sastojcima. Tajna je, zapravo, u količini pojedinih sastojaka i s koliko ljubavi se oni miješaju, kao i koliko dugo pripremljeni nadjevi moraju odstajati. Tehnika pripreme je također poznata:
– Na dno maslacem dobro namazane tepsije prvo se stavljaju mlinci, pa nadjev od maka, pa mlinci, na njih izmiksan svježi kravlji sir sa začinima, onda nadjev od oraha, pa mlinci, pa opet mlinci i na kraju jabuke, na koje se stavljaju zadnji mlinci. Oni se potom obilno preliju smjesom vrhnja i jaja, kako na kraju pečenja gibanica ne bi bila suha. Treba se potom dobro ohladiti i tek onda narezati – kazala nam je ukratko Renata uz napomenu da se najčešće režu na kocke ili na trokute.
Renata Dominić peče i druge vrste kolača, kojima voli poslužiti svoje ukućane, prijatelje i rodbinu. Međimurska gibanica uvijek je pri vrhu te ponude, a kad je ona peče – prsti se ližu.


