ZA GURMANE!

Kad Andrija priprema riblji paprikaš, svi gosti ližu prste!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Odavno je Andrija Sitar (73) iz Nedelišća poznat kao vrstan majstor u pripremanju mesnih finota. Iako u mirovini, Andrija ne miruje. Još radi kao konobar u poznatom i priznatom restoranu “Martin” u središtu Nedelišća, održava svoj mali voćnjak, a pomaže i prijateljima u pripremanju roštilja, bograča, ribljeg paprikaša i drugih jela.

U svoju drvenu kuću za odmor duše i tijela u Robadju, vlasnik Robert Miletić pozvao je nekolicinu prijatelja za koje je Andrija pripremio fiš paprikaš. I svi su lizali prste.

– Za dobar fiš moraš imati i dobru ribu. Robi je nabavio samo onu prvoklasnu: štuku, šarana i soma. Sve ostalo je na kuharu. Svaki od nas ima neku svoju malu tajnu u pripremanju, ali najvažnija je jednostavnost u pripremi i prava baranjska crvena paprika – kaže kroz osmjeh Andrija Sitar, dok je Robi po tko zna koji put ponosno dvorio goste.

A da riba i po treći put zapliva pobrinuo se vinar Drago Kunčić svojom izvrsnom mješavinom vina.

Potom su krenule (ribičke) priče…

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još