BROJ GOSTIJU OGRANIČEN

Jubilarna deseta Noć knjige u preloškoj knjižnici

U petak 23. travnja održat će se jubilarna, deseta Noć knjige. Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su Noć knjige 2021. tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem, predstavljaju ovogodišnji program kojeg realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a za uzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja. Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, počet će u 18 sati. Izložbu Priče iz arhiva, otvorit će predsjednica ICARUS HRVATSKA, dr.sc. Vlatka Lemić, članica ICARUS HRVATSKA, dr.sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna.

Ukoliko se odlučite pridružiti se, ispunite obrazac na poveznici https://forms.gle/uaMMHCjW2RjEHJb19 . Više o izložbi Priče iz arhiva i Priručniku za razvoj publike možete vidjeti na poveznici https://www.icarushrvatska.hr/projekti/crearch

Najnovije vijesti

Pročitajte više