UZ MEĐUNARODNI DAN RIJEKA

JOSIP GRIVEC: Naša je dužnost da pazimo na ova vodena bogatstva!

Međunarodni dan rijeka se obilježava 14. ožujka i prilika je da se bar jednom godišnje podsjetimo na golemi značaj vode i njezinu nemjerljivu vrijednost, te na značaj naših rijeka i rijeka općenito.

Međimurska županija ga je obilježila na način što se je oglasila preko svog fb profila porukom: “Naše Međimurje omeđeno je dvjema prekrasnim rijekama, a povodom Međunarodnog dana rijeka koji se obilježava 14. ožujka dijelimo fotografiju zamjenika župana Josipa Grivca u čijim fotografijama Drave često uživamo.“

I doista, nebrojeno puta on, kao zaljubljenik u vode i fotografiju, na svom fb probilu nudi te fotografske ljepote. Ponudili su nam jednu njegovu impresivnu fotografiju kao čestitku.

Uz tu fotografiju obratli smo je i dožupanu koji svoju ljubav prema vodama tumači ovako:

– Hrvatska je blagoslovljena velikim prirodnim bogatstvima, među kojima je i bogatstvo rijeka koje nam osiguravaju pregršt pitke vode. Nestašica vode nas neće zahvatiti ako budemo svjesno, savjesno i pravilo gospodarili vodama. Dakle, naša je odgovornost paziti na ovo veliko bogatstvo. Trebamo biti svjesni ove činjenice barem jednog dana u godini.

Najnovije vijesti

Pročitajte više