Jeste li probali “Štefekovu salamu”? A njegov jeger, hrenovke, kobasice… Niste? E, puno ste propustili!

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Jeste li kad probali “Štefekovu salamu”? A njegov jeger, hrenovke, kobasice… Niste? E, puno ste propustili. No, ovih dana možete to popraviti! I to izravno u Podturnu, Štuk 4. Tamo se, naime, nalazi sjedište OPG-a Vrančić, koje proizvodi i na tržište plasira čitavu lepezu tradicionalnih mesnih proizvoda. Vlasnik Stjepan Vrančić, o tome kako je sticao zanje potrebno za izradu kvalitetnih mesnih finota, nam je rekao:

– Moj otac je nekad doma tovio bikove. Dobro se zaradilo, dobro jelo… I već onda sam odlučio da ću se baviti sličnim poslom. Poslije srednje škole zaposlio sam se u Konzumu (nekadašnji Metalac) u Čakovcu, gdje sam bio voditelj mesnice punih 17 godina. No, mi smo i dalje doma tovili svinje, a ja sam prije 7 godina registrirao Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vrančić i počeo raditi mesne delicije. Prvo ćevape, pljeskavice i kobasice. Posao se širio i postalo mi je naporno biri zaposlen u trgovini i raditi doma, pa sam morao odlučiti ili jedno ili drugo. Razgovarao sam sa suprugom Bernardom i prije četiri godine donijeli smo zajedničku odluku da radimo samo ovaj posao na gospodarstvu – kaže Stjepan.

USKRSNA DIMLJENA ŠUNKA SA I BEZ KOŽE I BEZ KOSTI

U međuvremenu su znatno proširili svoj asortiman, pa tako brojnim kupcima širom Međimurja, uz već spomenuto, nude: hrenovke, kobasice, pečenice, krvavice, tlačenicu (prezvuršt), jeger, trajne kobasice iz komore za zrenje (domaća, pikant, čajna), dimljeni buncek, rebra, vratina, špek, kare, nogice i dimljene kosti. Tu su i slanine i namaz, meso z tiblice (sve vrste mesa), kao i dimljena uskrsna šunka sa i bez kože i bez kosti.

Stjepan je posebno ponosan i na salamu koju je nazvao “Štefekova salama”, a priprema je u tri varijante: sa bez sira, te da povrćem i čilijem. Vrančići su poznati i po kvalitetnim i obilnim platama za 6 ili 10 osoba, a koje sadržavaju sve ono što proizvode, prema željama naručitelja.

Stalni kupci također znaju da srijedom u njihovoj trgovini na OPG-u mogu kupiti i svježe svinjsko meso.

– Kompletnu proizvodnju mi prodamo bez većih problema. Razlog tome je taj što mi sami tovimo svinje (godišnje oko 250 komada), tako da za sve koristimo kvalitetno domaće meso. Istina, ponekad kupujemo svinje i od ovdašnjig uzgajivača, jer svinje hranjene domaćom hranom imaju izuzetno kvalitetno meso – kaže Štefek.

ŠTEFEKOVE DELICIJE TRAŽE I UGOSTITELJI I VINARI

Osim na svom gospodarstvu, svoje proizvode isporučuju i brojnim ugostiteljski objektima, kao što “Jelena” u Gornjoj Dubravi, “Lovac” i “Baracuda u Prelogu…, te poznatim vinarima: Alojzu Tomšiću, Borisu Novaku, Rajku Cmrečnjaku i drugima.

U spremanju tradicionalnih mesnih proizvoda, osim Stjepana Vrančića, kao što smo spomenu, značajnio sudjeluje i supruga Bernarda, a u nekim lakšim poslovima pomažu i djeca: Luka (12) i Klara (11).

OPG Vrančić nalazi se u Podturnu, Štuk 4, a radno vrijeme njhove trgovine je svaki radni dan od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 12 sati. Naravno, sve želje i narudžbe možete iskazati i putem mobitela 098 938 6392. Dobar tek!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još