(HORTI)KULTURA I MAĐARSKI RADNICI U SVETOJ MARIJI

Je li načelnica Đurđica Slamek baš sve kriva za probleme oko izgradnje kanalizacije?

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Svete Marije načelnica Đurđica Slamek govorila o tijeku gradnje kanalizacijskih mreža u Svetoj Mariji i  naselju Donji Mihaljevec, a u sklopu Aglomeracije Donja Dubrava

-Već od samog početka radova pojavljivali su se problemi, a ja sam od toga trenutka „dežurni krivac”, jer koga će ljudi prvog zvati nego mene, pa sam gotovo svakodnevno na radilištu, i to uz radnike iz Mađarske, jer su ovdje podizvođači iz jedne tvrtke u toj državi. Možete misliti na kakve probleme nailazim i u sporazumijevanju – istaknula je na početku i dodala kako nastoji sve probleme s nadležnima rješavati u hodu, a što ponekad ne ide sve tako glatko. Osvrnula se na problematiku rušenja stabala u Ulici Ivana Žbulja u Svetoj Mariji, a što je sumještane najviše pogodilo.

-Stabla su morala biti uklonjena jer su priječila trasu kanalizacije. Sve će to biti sanirano sadnjom mladih nasada, a bit će financijski nadoknađena šteta od izvođača radova. Najveća šteta nastala je na ukrasnim nasadima i drveću kod groblja za čiju je procjenu pozvala i nadležnu inspekciju koja je štetu procijenila čak na 87.000 kuna, a štetu će također podmiriti iz izvođač – rekla je Đurđica Slamek.

Najnovije vijesti

Pročitajte više