U NEDJELJU, 25. TRAVNJA, ŽUPA I OPĆINA SELNICA SLAVE SVETOG MARKA

Javna priznanja dobit će Ivan Levačić, DVD Selnica, Ivan Toplek i posthumno Josip Šoštarić

Općina Selnica svoj dan obilježava 25. travnja, na Dan svetog Marka, koji je i zaštitnik župe. Ove godine će to biti skromno s obzirom na epidemiološku situaciju, no zaslužni građani nisu zaboravljeni. O tome nam je načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević, rekao:

-Ove godine Markovo će biti obilježeno više simbolično, kratkim primanjima za nagrađene, odnosno za vijećnike Općinskog vijeća i predsjednike mjesnih odbora, tako da se prema naputku Stožera ne prelazi broj od 25 prisutnih. Kao što već znate, odgođena je i tradicionalna Međimurska utrka vatrogasaca koja se trebala održati 17.4., a isto prema naputku Stožera.

Javna priznanja će se ove godine uručiti Ivanu Levačiću, DVD-u Selnica, Ivanu Topleku i posthumno Josipu Šoštariću.
Ivan Levačić, čovjek koji je u kulturu Selnice došao početkom mojeg prvog mandata, čovjek koji je cijeli svoj život proveo uz događanja u kulturi i oko nje.

Svih ovih godina ulaže maksimalan trud u održavanju Dana Pikača. Čovjek koji je bio uz mene na svim dogovorima vezanim uz postavljanje Pikača u stalni sastav Muzeja Međimurja Čakovec. Kao predsjednik KUD-a dao je svoj maksimum i zasluženo će primiti nagradu Općine. DVD Selnica za cijelo vrijeme trajanja velepošasti Covid 19 bili su dostupni mještanima, vršili opskrbu onih koji to nisu mogli sami. Obavljali kontrolu pridržavanja mjera na području cijele Općine.

Ivana Topleka, za dobivanje javnog priznanja predložio sam osobno, kao živućeg svjedoka nekadašnjih događanja na području Općine. Bio je i aktivni član javnog života, a prvi je kod ideje o izgradnji Spomen parka nafti prenio svoja sjećanja kao osoba koja je i svoj radni vijek provela uz eksploataciju nafte na području Selnice.

– Javno priznanje za Josipa Šoštarića bit će dodijeljeno posthumno njegovoj obitelji, a na prijedlog Stjepana Mesarića. Gospodin Šoštarić zaslužan je za početke izgradnje infrastrukture na području Zebanca – rekao nam je načelnik Vičević.

Najnovije vijesti

Pročitajte više