PODTURENSKA SNAHA

Djeca i ja u KUD-u, a muž se odao ribičiji!

Autor: BL Foto/Video: bl
- Advertisement -

Općina Podturen proteklih je dana slavila svoje dane, a iako ima na mnogošto biti ponosna, ove je godine posebno ponosna na svoj KUD Podturen koji je proslavio 45. godišnjicu djelovanja. Tim smo povodom popričali s Tamarom Antolašić, novoizabranom predsjednicom koja je na tom mjestu naslijedila Vericu Novak.

– KUD Podturen svake godine organizira i sudjeluje na različitim događanjima, a ove godine proslavili smo i 45. obljetnicu djelovanja. Kud djeluje od od 1979. godine, a sve ove godine uspjeli smo održati ga živim i osigurati pritok novih generacija koji se zadržavaju. Naš KUD je jedna od najdugovječnijih u županiji, a ja sam novoizabrana predsjednica godinu dana, istaknula je Tamara i dodala:

Unatoč tome, imamo staru predsjednicu na koju se oslanjamo. Našu Vericu Novak. Mene to ispunjava i beskrajno veseli! Meni je to lepo! Iako sam prešla četrdesetu, moja ljubav prema tradiciji i folkloru nikad nije splasnula. Od nekad sam u tome jer volim pjevati, plesati, glumiti i obožavam djecu!

Ono što iznenađuje i ujedno nadahnjuje je činjenica da Tamara nije rođena Podturenčanka.

– Rodom nisam iz Podturna, već Pribislavca. Došla sam ovdje prije 18 godina kao snaha. Po struci sam frizerka i tu u Podturnu radim svoj posao, a nakon njega fokusirana sam na KUD kojeg obožavam! Osam godina plesala sam u Pribislavcu u sklopu školskog folklora, no onda je to nekako za vrijeme srednje škole stalo. Znate već kako to ide. Posao, mala djeca, muž i druge obaveze. Bivša predsjednica koja je i moja kolegica, uključila me u KUU Čaplje Podturen. Sve je počelo kada se moj sin Alen uključio u udrugu i rekao mi: „Mama, hodi z menom!“, a ja sam mu odgovorila: „Ma kaj ja znam o čapljama, ja bum te sam pratila.“ I tako sam ja po prvi puta u povorci nosila čaplju i krenula se polako uključivati.

Tamara je u KUD Podturen uključila i svoju djecu koja baš kao i ona dijele ljubav prema folkloru.

– Uskoro sam uključila i svoju kćer Anu (16) koja je ujedno i članica Limene glazbe Podturen te sviračica flaute. Sin Alen se pak pridružio tamburašima iz Sivice. Samo nismo uključili muža, on se ne da od ribičije! U KUD-u sam sada već 5 godina i onda su mi članovi predložili da preuzmem vodstvo. Iako sam u početku bila skeptična jer ja nisam rođena u Podturnu i nisam znala sve njihove običaje, no oni su me ohrabrili. Evo, oni me danas uče onome što ne znam i na tome sam im beskrajno zahvalna!

U cilju zahvale svega što čini za KUD, upravo je Tamara dobila čast preuzeti pečat Općine Podturen.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Besplatni ljetni nogometni kamp otvorenog tipa

U proteklom tjednu Nogometna škola Općine Mala Subotica organizirala...

Slika za poklon Svetoj Margareti zaštitnici mjesta

Danas već afirmirani samouki 54- godišnji  slikar Zoran Horvat Art ...

BIG JUMP 2024 Na kupalištu u Svetoj Mariji skačite i vi za rijeku Dravu!

Na kupalištu u Svetoj Mariji danas, 14. srpnja 2024....