Izložba mladih umjetnica „Darkness Light“ u Centru dr. Rudolfa Steinera

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

U petak, 28. siječnja 2022., u prostorima Centra dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4 u Donjem Kraljevcu, u sklopu manifestacije Noć muzeja 2022., posjetitelje očekuje izložba odnosno koncept autorskih umjetničkih djela pod nazivom „Darkness Light“ učenica Graditeljske škole Čakovec Elene Fegeš i Dore Mežnarić.

Izložba „Drakness Light“ otvara se 28. siječnja u 18 sati, a vrata su za vrijeme Noći muzeja otvorena do 22 sata. Ulaz je slobodan, svi su dobrodošli, a sukladno epidemiološkim mjerama u prostoru odjednom može biti maksimalno 25 osoba.

Suradnja Graditeljske škole Čakovec i Centra dr. Rudolfa Steinera

Centar dr. Rudolfa Steinera već neko vrijeme surađuje s Graditeljskom školom Čakovec, o čemu nam je sve rekla ravnateljica mr. sc. Dijana Posavec, dipl. ing.

Dijana Posavec

– Centar dr. Rudolfa Steinera na osnovu Sporazuma o suradnji s Graditeljskom školom Čakovec sudjeluje u nekoliko kreativnih projekata. Prošle godine realizirali smo zajednički projekt pod nazivom “Kultura u gostima”. Projektni zadatak predstavljen učenicima umjetničkog usmjerenja bio je osmisliti novi suvenir za našu ustanovu, a koji je povezan s ostavštinom dr. Rudolfa Steinera. Pristiglo nam je 40-ak raznovrsnih radova koje smo izložili na nekoliko mjeseci, dok su posjetitelji tijekom tog vremena svojim odabirom odabrali dva najsuvenira. Pod mentorstvom mr. art. Vesne Osojnički, odjel likovna umjetnost i dizajn, smjer – dizajn keramike, titulu najboljih učeničkih radova i novih suvenira Centra dr. Rudolfa Steinera zaslužile su Leonija Milić i Gabrijela Srpak.

Još jedna iznimna suradnja je na izradi namještaja za našu knjižnicu koja mora biti projektirana prema organskoj arhitekturi, a izvedba u punom drvu. Pod mentorstvom Vladimira Hatlaka, učenici stolarskog smjera izradili su već dio doista impozantnog i predivnog namještaja, a ove godine očekujemo završetak i otvorenje knjižnice – rekla je Dijana Posavec.

Centar dr. Rudolf Steiner daje priliku mladim talentima

U novoj godini Centar dr. Rudolfa Steinera i dalje nastavlja suradnju s kreativnim učenicima te Graditeljske škole Čakovec, u čemu im, kaže Dijana Posavec, veliku podršku i poticaj daje njihov ravnatelj Damir Srnec.

– Tako smo nakon izložbe koja se održala u samoj školi u prosincu dogovorili da se učenice u sličnom formatu predstave i kod nas. Kako smo se kao ustanova dosad već uključivali u manifestaciju Noć muzeja, zaključili smo da je ovo izvrsna prilika za realizaciju i ovog projekta, koji sigurno mnogo znači mladim umjetnicima. Volimo dati priliku mladim talentima pa će se tako publici doista prvi put svojim radovima predstaviti Dora Mežnarić, a za Elenu Fegeš ovo je druga izložba.

Svoj cjelokupni koncept koji ne podrazumijeva samo izložbu njihovih radova, već i dodatna iznenađenja, nazvale su ‘Darkness Light’. Stoga pozivamo sve zainteresirane da svojim dolaskom daju podršku mladim talentima. Svi ste dobrodošli! – istaknula je Dijana Posavec.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još