ZADNJA SJEDNICA OV SVETE MARIJE

Izbori za VMO Donji Mihaljevec i Sveta Marija 16. svibnja

Izvješće sa sinoćnje zadnje sjednice, 29. po redu, OV-a Sveta Marija započet ćemo od kraja, jer nas je posebno dojmio. Bile su to riječi Dražena Šulja, predsjednika OV, načelnice Općine Đurđice Slamek i dopredsjednice Vijeća Marije Frančić.

Predsjednik Šulj je kratko i jezgrovito rekao kako s funkcije odlazi uzdignute glave jer zna da je radio u korist Općine predano i pošteno. 

-Voljela bih nas vidjeti i dalje zajedno još jače nego što smo bili do sada i sada najvljujem kako ću se ponovno kandidirati za općinsku načelnicu na izborima koji dolaze – istaknula je Đurđica Slamek.
Marija Frančić, najstarija i naiskusnija političarka među okupljenima nije birala riječi pohvale za segmente rada u koje je bila posebno uključena, a poseno je izrazila uzornu, i nikada do sada viđenu, dobro suradnji s VMO Donji Mihaljevec gdje je posebno pohvala  predsjednicu Ružicu Mustač te Miljenku Setnik, predsjednicu Povjerenstvu za ravnopravnost spolova.

POHVALA PPREKOM-u

Inače, Općina Sveta Marija lanjsku je godinu završila u financijskom plusu od 2.060.418 kuna, ali taj novac je za kanalizaciju i još neke projekte u ovoj godini, kazala je Slamek.

Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće općinske načelnice o njezinom radu od 1. srpnja 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine. Jednoglasne su bile i Odluke o raspisivanju izbora za članove VMO u naseljima Sveta Marija i Donji Mihaljevec, a koji će biti isti dan kad i lokalni izbori, 16. svibnja, a birat će se po 5 članova.

Pohvaljen je GKP Pre-kom d.o.o Prelog za sustavnu provedbu plana gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017-2022. godine. Vezano uz to, vijećnike je zanimalo kada će im biti dostupne žute i plave kante za razvrstavanje otpada. Rečeno je kako je njihovu nabavu, uz sredstva EU, sufinancirala i Općina pa će svim korisnicima biti dostupne besplatno.

NEMA VIŠE HSS-a

Dio vijećnika i to vladajućih je do nedavno radio pod okriljem HSS-a, a kako su istupili iz stranke na ovoj su sjednici bili kao nezavisni i svi su nazočili sjednici, no zato su izostali vijećnici oporbe: Dean Hunjadi, Andres Lisjak, Ivan Klarić i Dean Jurić.

Najnovije vijesti

Pročitajte više