BLIŽI SE DRUGI KRUG IZBORA

Ivan Čehok posjetio napuštene mačke u Udruzi ‘Životni zov’

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica posjetili su varaždinsku Udrugu Životni zov na mjestu gdje su smještene nezbrinute, napuštene i bolesne mačke o kojima se brinu članovi ove udruge.

Tamo su ih primile Jasenka Gott i Martina Grabar.

„Sva sreća da je početkom prošle godine osnovana ova udruga koja je posvećena brizi o mačkama. U kontaktu smo s udrugom od početka. Zahvaljujem svim ljubiteljima mačaka koji pomažu udruzi, bilo u donacijama, dojavama, udomljavanju ili pomoći, ali i općenito mačkama”, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Jasenka Gott je naglasila kako traži pomoć volontera jer trenutno brinu o više od 30 napuštenih mačaka te moli da se jave građani koji su u mogućnosti dati donacije za materijal.

„Grad Varaždin je pokazao dobru volju da nam pomogne, surađujemo i brinemo o napuštenim mačkama. Apeliram na građane da mačke steriliziraju i kastriraju, a vjerujem da će Grad ponovno napraviti i akciju besplatne sterilizacije mačaka”, rekla je gospođa Gott.

„U ovom trenutku na području Grada Varaždina nemamo sklonište za mačke, ali zahvaljujući vrijednim članovima ove udruge i entuzijastima koji se brinu, jako puno građana se javlja ili donose mačke koje ovdje zatim hrane, njeguju ih. Udruga je svima uputila javni poziv za donacije pa je stoga i Grad donirao sredstva, ali u interesu nam je da se u Varaždinu napravi hranilište i sklonište za mačke jer tako osiguravamo smanjenje broja nezbrinutih mačaka s ciljem sigurnosti i zdravlja građana”, istaknuo je gradonačelnik.

Jasenka Gott je na IV. osnovnoj školi održala kratku edukaciju u svrhu podizanja svijesti o važnosti brige za mačke, kao i za ostale životinje, a učenici su tom prigodom skupili hranu za mačke. Spremna je održati edukacije i na poziv ostalih ravnatelja škola.

Udruga Kulturana također podržava ovu akciju te se uključila u prikupljanje donacija.

Najnovije vijesti

Pročitajte više