SOCIJALNO VIJEĆE OPĆINE SVETA MARIJA

Iskrena briga za stare, nemoćne i potrebite

Izrazito aktivno Socijalno vijeće Općine Sveta Marija predložilo je općinskoj načelnici Đurđici Slamek na usvajanje nekoliko prijedloga u cilju poboljšanja socijalne slike.

Budući da za Božić, zbog epidemioloških mjera, nismo mogli posjetiti naše sumještane koji su smješteni u domovima za starije i nemoćne, predložili smo da to učinimo sada povodom Uskrsa – rekla je predsjednica Marija Frančić. Dodala je kako će na isti način, kao i za Božić, dodijeliti bonove njihovim sumještanima koji su teže bolesni ili su slabijeg imovinskog stanja. Na sjednici su dobili informaciju od strane načelnice o projektu “Evo me”. Na njegovoj realizaciji su zaposlene dvije žene koje zbrinjavaju 17 osoba.

Članovi Vijeća su od strane načelnice informirani kako je Općina dodijelila 5000 kuna pomoći gospodinu Vinku Strbadu iz Donjeg Mihaljevca, kojem je nedavno eksplodirala peć i uništila dio kuće. Općina donirala po 10.000 kuna potresom pogođenim gradovima: Sisku, Glini i Petrinji.

-Moram istaknuti da načelnica uvažava naše prijedloge i uvijek se dogovaramo. Manje smo se sastajali, ali smo održavali telefonske sjednice – rekla je za kraj predsjednica i dodala kako u Vijeću rade: Marija Frančić,Marija Balažin,Terezija Setnik,Branka Vlah,Marija Janković i Antonio Frančić.

Najnovije vijesti

Pročitajte više