Miran i Ines Krnjak iz Belice vlasnici su Sirane Krnjak koja osim u Belici, posluje i u Nedelišću. Posao je to koji su pokrenuli prije dvadesetak godina vjerujući da će uspjeti, a danas uspješno vode dvije poslovnice. Na Festivalu cvijeća, jagoda i tradicije u Čakovcu jedni su od izlagača, a Ines nam je tom prilikom ispričala o počecima sirane i svemu što su pripremili za posjetitelje festivala.
– Sve to bila je ideja mog supruga Mirana koji se želio baviti govedarstvom i proizvodnjom mlijeka, a kasnije smo se ohrabrili i napravili novi iskorak otvorivši siranu u Belici. On je još kao dijete bio vezan za poljoprivredu i oduvijek je volio rad na zemlji i sa životinjama. Njegova obitelj bavila se uzgojem krumpira, a on se odlučio posvetiti uzgoju životinja. To je danas naš obiteljski posao, a posebno smo sretni što imamo i zaposlenike, ističe Ines i dodaje:

– Uzgojem muznih krava bavimo se punih dvadesetak godina, a preradom mlijeka u sir 10 godina. Radimo više vrsta sireva. Slatki, svježi, vrhnje, kuhane sireve i onih sa začinom. Tu su i nađi turoši, dimljeni sir, mozzarella, ali i jogurt!

Svi njihovi proizvodi stvaraju se u kontroliranim uvjetima te imaju certifikat kvalitete.
– Pazimo također i na hranidbu krava kako bismo dobili čim kvalitetnije mlijeko. Imamo široku ponudu sireva, a na festivalu sam izložila samo neke. Imamo sir s aronijom, bučom, vlascem, čilijem, ali i lješnjakom. Također, donijeli smo i dimljeni sir te za one koji žele probati sve, nudimo kombinacije.
Njihove proizvode do 1. lipnja 2024. godine možete kušati na festivalu, pa požurite!
