OPĆINA ŠTRIGOVA

Imaju vlastitu zimsku službu

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

Negdje sredinom minule godine Općina Štrigova ustrojila je i osnovala vlastito Komunalno poduzeće ŠTRIKOM, poduzeće koje se vrlo brzo razvilo u kvalitetnog čimbenika kada je riječ o održavanju komunalnog gospodarstva i servisera potrebnog za kvalitetno funkcioniranje života ljudi u svakodnevnici koju često puta znaju narušiti vremenske nepogode, u prvom redu kiše koje stvaraju bujice i blatom prekriju kolnike, zatim snijeg i led na cestama, te izlijevanje oborinskih voda iz cjevovoda i šahtova.

Ovih dana pak je ŠTRIKOM ustrojio svoju Službu za čišćenje snijega s prometnica i posipavanje zaleđenih površina mljevenim kamenjem i solju. Direktor ŠTRIKOMA i idejni začetnik ovog jedinstvenog ostvarenja u našoj županiji Stjepan Pozderec kaže kako je za tu namjenu kupljen je snažan traktor s potrebnom opremom, a u cijeli sustav uloženo je vlastitih 45.000 eura. – Sada imamo u ŠTRIKOMU dva traktora maksimalno opremljena svim elementima ili priključcima za razne intervencije kada su u pitanju učinci vremenskih nepogoda i ljudskih nepažnji.

Naša zimska služba dobro je opremljena, a čistiti ćemo samo općinske prometnice i javne površine, a za ove poslove osim strojeva imamo dovoljno mljevenog kamena i soli. Isto tako imamo svu opremu za razvoženje i posipavanje šljunka, pijeska i zemlje a primjerima kada vodene bujice oštete bankine i kolnike. Ovih dana kanimo zaposliti radnika ili strojara koji će upravljati ovom mehanizacijom, rekao nam je vrlo zadovoljan ovim novostima Stjepan Pozderec, direktor ŠTRIKOMA, a mi primjećujemo, kako jedino nedostaje snijeg, pak da se služba iskaže u punoj snazi.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još