ŽUPANIJSKA SMOTRA ZA OSNOVNE ŠKOLE

I virtualni LIDRANO potvrdio kreativnost i nadarenost međimurskih učenika

Osnovna škola Belica jučer je bila domaćin Županijske smotre literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LIDRANO 2021. Ovogodišnja je smotra, zbog epidemioloških mjera, održana online, uz sudjelovanje 46 učenika i 34 mentora iz 23 međimurske osnovne škole koji svoje nastupe i radove predstavljaju virtualno. Učenici su se predstavili u pet područja: Dramsko – scenskom izrazu , Literarnim radovima, Školskim listovima,  Radijskim emisijama te Samostalnim novinarskim radovima

Sve sudionike smotre pozdravili su ravnatelj Osnovne škole Belica Antun Žulić, predsjednica za organizaciju Županijske smotre Bojana Grgić i međimurski župan Matija Posavec koji je naglasio da je ponosan na veliku kreativnost međimurskih učenika i trud njihovih mentora.

“Doći do županijske razine u bilo kojem natjecanju vrlo je veliko postignuće i san svakog učenika koji je uložio trud da nešto nauči. Svi vi koji ste danas prisutni na ovoj smotri iskazali ste maštovitost, kreativnost i trud, od svojih mentora dobili ste pregršt savjeta koji će vam danas, ali i ubuduće pomoći u poticanju vlastite kreativnosti i talenta, poručio je župan Posavec.

Članovi Povjerenstva za dramsko-scensko stvaralaštvo Dejan Buvač, Roberta Barat, Matko Buvač te državni izbornik Ivan Đuričić pohvalili su entuzijazam učitelja u radu s učenicima te veliki broj prijava bez obzira na kraći vremenski rok za pripremu i poznatu epidemiološku situaciju. Istaknut je dobar izbor tekstova koji se svojom temom uklapaju u doživljajno-spoznajni i emocionalni svijet učenika

Jednoglasnom odlukom povjerenstva za državnu smotru su predloženi Leonardo Reich, OŠ Petar Zrinski Šenkovec i Eni Vibović, OŠ Belica.

Povjerenstvo za literarno stvaralaštvo u sastavu Davor Žerjav,  Kristina Štebih i Martina Horvat Kolar iznijelo je vrlo pozitivan opći sud o radovima. Njihov je zaključak da su radovi generalno vrlo dobro mentorirani i da su učenici autori radova bili visoko motivirani za literarno stvaralaštvo.

Za državnu smotru su predloženi Vilim Pintarić, OŠ Petar Zrinski Šenkovec,  Vjera Hrlec, OŠ Štrigova, Julia Lisjak, OŠ Domašinec, Niko Fundak, OŠ Jože Horvata Kotoriba i Dora Barbić, OŠ Nedelišće.

Komisija za novinarsko stvaralaštvo koju su činili Vedrana Močnik, Anita Škvorc Branda i David Vugrinec u kategoriji samostalni novinarski rad za državnu smotru su predložili Luciju Skender, 1.OŠ Čakovec i Domagoja Posavija, OŠ Podturen.

Sva tri školska lista pristigla na županijsku smotru predložena su i za državnu, a to su: Klopotec, OŠ Strahoninec, Draško, OŠ Draškovec i Prvi koraci, OŠ Petar Zrinski Šenkovec. Isti je slučaj bio i s radijskim emsijama pristiglim iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Ivanovec i OŠ Strahoninec.

Najnovije vijesti

Pročitajte više