DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ČAKOVEC

I agilna Alenka Novak u Projektu “Sigurnije škole i vrtići”

Hrvatski Crveni križ sudjeluje kao partner na projektu Erasmus+Sigurnije škole i vrtići. Projekt se provodi u partnerstvu s nacionalnim društvima Crvenog križa Austrije, Bugarske, S.Makedonije, Srbije i austrijskim Crvenim križem mladih.

Cilj projekta je staviti naglasak na  pripreme za izvanredne situacije, prvu pomoć, sigurnost u školi/vrtiću i psihosocijalnu podršku. Jedan od najvažnijih rezultata projekta je razvoj internetske platforme sigurnija-djeca.hck.hr. Na platformi su dostupne različite aktivnosti, prezentacije, radionice i alati iz prethodno navedenih područja.

– U sklopu ovog projekta distribuirali smo torbe prve pomoći za sve matične i područne osnovne škole, vrtiće i srednje škole na području našeg djelovanja, u ovom slučaju je to Međimurska županija, kažu u GDCK Čakovec. Kod spomenute distribucije, najagilnija je, uz ostale članove, bila Alenka Novak (na slikama s naočalama), volonterka Gradskog društva Crvenog križa Čakovec. Alenka će posebno pamtiti ovo vrijeme prije 4 godine kada je primila najprestižniju nagradu Zrinski Međimurske županije za životno djelo.

Najnovije vijesti

Pročitajte više