IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE LIGE PROTIV RAKA

Hussein Saghir i naredne četiri godine na čelu Lige! U teškim vremenima nisu ni trenutka zastali

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Mladen Grubić
- Advertisement -

Nakon 2019. godine, pa tri pandemijske godine bez godišnjih skupština, jučer navečer je u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra u Čakovcu održana je izborna godišnja skupština Županijske lige protiv raka Čakovec.

Započela je u dostojanstvenoj atmosferi s minutom tihog stajanja za sve preminule članove, a takvih kroz spomenuti period nažalost nije bilo malo. Skupštinom su predsjedali  predsjednik prim.  Hussein Saghir, dr.  i tajnica Lige Irena Šestak, dipl. psihologinja.

Stari-novi predsjednik Lige iznio je prezentacijski presjek rada kroz minuli izborni period naglasivši poteškoće rada u pandemijskim godinama, no to nije zahvaljujući upornosti  i zajedništvu članstva te teretom njihovih bolesti  imalo utjecaja na njihov rad i aktivnosti klubova kroz kojih Liga djeluje. Za taj je period iznio veliko postignuće u izdavanju klupske monografije za čije izdavanje je prim. Saghir najveće zasluge i zahvalnost uputio Renati Kutnjak Kiš, dr.med. Na kraju izlaganja izrekao je zahvalnost na ponovnom povjerenju da vodi ovo vrijedno i složno članstvo obećavši ih kako ni ovoga puta neće iznevjeriti.- A vi kroz to vrijeme ostanite debeli- poručio je u šali za sam kraj dodavši kako već iduće subote počinju radno s akcijom Dana narcisa.

Uz izvješće  Predsjedništva o radu u protekloj godini prihvaćeni su i izvještaji u radu pojedinih klubova. Kluba žena operiranih od raka dojke ‘Nova nada'(Jasenka Štefić), Kluba larigektomiranih(Ivan Lepoglavec), Kluba oboljelih od raka debelog crijeva ILCO(Božena Dubroja), Kluba oboljelih od raka prostate(Damir Remar) te Kluba žena oboljelih od ginekoloških malignih tumora ‘Vita'(Biserka Tompoš). Posebno nas je dojmilo izvješće Jasenke Štefić kakvo se rijetko kada i rijetko gdje može čuti. Bilo je protkano emocijama pa stoga i ne čudi što je ona i na kraju zaplakala, a atmosferu je razvedrila pozivom na zajedničku kratku vježbu razgibavanja. Istaknula je kako  bi o radu Kluba, s kojima su radili zajedno i članovi klubova  ILCO i Vita. Za kraj je poručila:- Pratite nas i dalje, nemojte stati, plešite i pjevajte s nama, a mi ćemo i dalje biti tu i raditi pod geslom „kad se bolesne ruke slože“- istaknula je predsjednica Štefić.

Prihvaćeno je i financijsko izvješće za 2022. godinu.  U njemu stoji kako su prihodi bili 153.130,49 kuna, a rashodi 109.918,99 kuna. Stanje blagajne na 31.12.2022. bilo je 43.211,50 kuna. Stanje 31.12.2021 je bilo 5.390,68 što je preneseno u 2022. godinu.

Čuli smo još i izvješća Nadzornog odbora(Zdenka Jukić) i Stegovne komisije (Dragica Kolenić). One će i u narednom periodu biti na čelu ovih tijela Lige.

Uslijedio je izborni dio u kojem je za novog predsjednika izabran dosadašnji prim. Hussein Saghir, dr.med. spec. radiologije, dok su tajnički poslovi i dalje povjereni Ireni Šestak, dipl. psihologinji. U Predsjedništvo su izabrani: prim. Hussein Saghir, dr.med., Renata Kutnjak Kiš, dr.med., Irena Šestak, Snježana Permozer Hajdarović, dr.med., Sara Šoštić Horvat, dr.med., Brigita Prstec, Karlo Grudić, dr.med., Ivanka Vidić Paulišić, dr.med., Mirjana Mikolaj, Jasenka Štefić, Biserka Tompoš, Ivan Lepoglavec, Franjo Novak i Ana Sakač.

Donesen je i Program rada za 2023. godinu. Kako se moglo čuti, nastavit će se s obilježavanjem datuma značajnih za rad pojedinih kluba, a nakon Dana mimoza, blagdana svetog Blaža i Svjetskog dana bolesnika nova akcija koja slijedi bit će Dana narcisa iduće subote 25. ožujka, odnosno obilježavanje svjetskog i nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, kada će se diljem Međimurja organizirati humanitarne akcije ‘Cvijetom narcisa protiv raka dojke’, a tu će se odvijati i ostale aktivnosti u koje su uključeni članovi nekih klubova.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još