DANAS NA EURU RUKOMETNI KLASIK

Hrvatska igra ključni dvoboj protiv rivala Francuske!

Autor: Večernji list Foto/Video: IMAGO/Ingrid Anderson-Jensen
- Advertisement -

Došao je i taj dan. Hrvatska otvara drugu fazu Europskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj, a protivnik na otvaranju nadmetanja u skupini 1 je povijesno naš najveći rukometni rival, reprezentacija Francuske, javlja Večernji list.

Francuska je pobjedom protiv Njemačke u posljednjem kolu prvog kruga osigurala prenošenje maksimalna dva boda u drugu fazu, dok je Hrvatska remijem protiv Austrije u drugi krug prenijela samo bod. Međutim, i Francuzi su imali jedan kiks u vidu utakmice protiv Švicarske u kojoj su remizirali.

– To je rukometni ‘el clasico’, utakmica koja nosi puno, koja će se pratiti. Svi znamo što su Hrvatska i Francuska u rukometu. Nadam se uzbudljivoj utakmici i da će otići na našu stranu – rekao je naš reprezentativac Filip Glavaš.

– Vrhunska ekipa koja briljira iz godine u godinu, kakvi god da jesu. Rekli su da nisu baš zadovoljni svojom formom, ali se uvijek pokažu u pravim utakmicama. No, pitat će se nešto i nas – mišljenje je 21-godišnjeg vratara našičkog Nexea Dominika Kuzmanovića.

– Imaju fizičku snagu, mogu igrati brzo, pokretni su. Vrlo zahtjevna utakmica, ali i mi možemo igrati dobar rukomet, tako da će biti interesantno – rekao je izbornik Goran Perkovac.

Utakmica Hrvatske i Francuske u Koelnu počinje u 18 sati, a u izravnom prijenosu možete ju gledati na RTL-u i na platformi Voyo.

Cijeli članak pročitajte klikom ovdje.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još