DANAS MORAMO DOBITI

FOTO Hrvatska bez kalkulacija na pobjedu protiv Albanije

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Pixsell
- Advertisement -

Dobijemo li danas Albaniju i u ponedjeljak Italiju gotovo smo sigurno drugi. Osim ako Talijani sutra ne svladaju Španjolce. Dobijemo li Albaniju, a protiv Talijana, koji su majstori remija kad im treba, odigramo neriješeno, vjerojatno ćemo završiti kao treći, ali svejedno proći dalje. Ovakvim se kalkulacijama bavi gotovo cijela Hrvatska uoči današnjeg dvoboja naše reprezentacije s Albanijom od 15 sati u Hamburgu.

U računicama smo prvaci svijeta, ali danas ih sve treba staviti sa strane i svatko treba raditi svoj posao. Dalić posložiti i pripremiti momčad kako treba, igrači od prve minute dati do znanja da ih zanimaju jedino tri boda, a mi, kao i uvijek, navijati iz sveg glasa za naše. U subotu smo podbacili i treba zaboraviti sve što se dešavalo, jer sustav natjecanja na Europskom prvenstvu još uvijek nam pruža realnu priliku za ulazak u osminu finala. A kad uđemo na završnicu, gdje se na kraju može odlučivati i kroz penale, onda smo na radnoj temperaturi.

Sigurno je da će u odnosu na prvu utakmicu biti promjena u sastavu, možda i formaciji, ali ono što svakako mora biti drugačije je pristup. Staro je pravilo da igraš koliko ti protivnik dopusti i treba uvažavati visoku kvalitetu španjolske momčadi, ali otpočetka utakmice se vidjelo da nismo ušli kako treba. Zato se danas od prvog sučevog zvižduka trebamo postaviti drugačije. Iako je Hrvatska nedvojbeno bolja od Albanije, treba računati s time da i oni nas vide kao priliku za prolazak dalje te će dati sve ne bi li to i ostvarili. Posljednje informacije iz Njemačke govore da u sastav gotovo sigurno ulaze Perišić i Petković, međutim tko god zaigrao primarno je da budemo agresivni i kompaktni. Zaboravimo sve kalkulacije i maksimalnim pristupom na terenu pokažimo ono lice s posljednja dva Svjetska prvenstva. To je sve što se traži i očekuje.

Bilo je mnogo negativnih komentara nakon prve utakmice, jer smo uvijek skloni svaki poraz pretvoriti u tragediju. Ova nam je reprezentacija posljednjih godina dala mnogo više nego što je itko mogao očekivati i nadati se. Zbog toga zaslužuje našu podršku i dok ne ide i kad nema svoj dan. Zato budimo ponosni na sve što su učinili i ostanimo uz Vatrene i kad je dobro i kad nije. Idemo Hrvatska!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još