BILO JE "VESELO" NA KONSTITUIRANJU OPĆINSKOG VIJEĆA KOTORIBE

Hinko Virgej iz HDZ-a novi je predsjednik OV Kotoribe

S jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Kotoribe vijest da su najveći gubitnici oni koji su na izborima osvojili najveći broj mandata. To je koalicija SDP-HSS-Laburisti. S druge strane, dobitnici su oni koji su dobili najmanji broj glasova: HDZ je s tri mandata dobio predsjednika OV-a u osobi Hinka Virgeja. Domovinski pokret s jednim mandatom dobio je mjesto dopredsjednika Vijeća, što će biti Zoran Čižmešija. Podsjetimo, iz redova Nezavisne liste Matije Posavca-HSLS-a je novi načelnik Dario Frišić.

Sama sjednica je nakon verifikacije mandata krenula u neželjenom smjeru. Kako Poslovnik predviđa da do izbora predsjednika Općinskog vijeća sjednicom predsjeda onaj vijećnik koji je na izborima dobio najveći broj glasova, a to je trebao biti Ljubomir Grgec (SDP) to se se nije dogodilo. On je to odbio s obrazloženjem da ne može proći preko onoga što su mu iza leđa radili, kako su kovali planove za njegovo rušenje. Iz istih razloga to je odbio i Roberto Ujlaki (SDP), kao drugi po osvojenim glasovima, treći SDP-ovac Stanko Vugrinčić je to odbio bez obrazloženja, kao i četvrti s te liste Željko Šebeštjan (HSS).

Peti je došao na red Dario Friščić (HSLS), no on je već postao načelnik, pa je red došao na mladog 22- godišnjeg Bornu Valpatića (HSLS). Trudio se mladić da svoju obvezu izvrši. Imao je doista vatreno krštenje.

NL-MATIJE POSAVCA U KOALICIJI S HDZ-om i DOMOVINSKIM POKRETOM!

U provedenom glasovanju Hinko Virgej je dobio 9 glasova, dok je četvero vijećnika bilo protiv. Za dopredsjednika Zorana Čižmešiju je bilo svih 13 vijećnika. Drugi dopredsjednik nije izabran, koji obično pripada oporbi, Komisija nije imala prijedlog.

-Pa normalno da ga nemate, kada nas niste niti tražili. Vi ste svoje obavili – konstatirao je Ujlaki.
Svi su položili svečane prisege, kao i općinski načelnik.

Virgej je u riječima zahvale za ukazano povjerenje pozvao na suradnju, dok je Friščić pozvao na jedinstvo koliko će to god biti moguće i na konstruktivnu suradnju.

S kandidacijske liste HSLS i Matija Posavec-nezavisna lista u Općinsko vijeće izabrani su: Dario Hrašćanec, Borna Valpatić, Željko Habuš i Romina Volar

S liste SDP- HSS-Hrvatski laburisti izabrani su: Ljubomir Grgec, Roberto Ujlaki, Stanko Vugrinčić, Kristina Knez i Željko Šebeštjan. S liste Hrvatske demokratske zajednice u Vijeće su ušli. Ivan Kos, Zoran Radmanić i Hinko Virgej. I iz Domovinskog pokreta Zoran Čižmešija.

Najnovije vijesti

Pročitajte više