TIM SE NE MIJENJA

HDZ i HSS i dalje zajedno u Prelogu

‘Sve što smo obećali smo ispunili te nema razloga da zajedno, još jednom ne zatražimo novi mandat’, istakli su uglas Ljubomir Kolarek i Zdravko Kvakan, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Grada Preloga.

Rezultat je to potpisanog Sporazuma između HDZ – a i HSS – a Grada Preloga. U srijedu, 17. veljače Sporazum o predizbornoj koaliciji i postizbornoj suradnji potpisali su, u ime gradskog ogranka HDZ-a sadašnji gradonačelnik Ljubomir Kolarek, dok je ispred HSS-a koaliciju potpisao predsjednik gradskog ogranka HSS-a Preloga Petar Novak.

‘Kandidat za gradonačelnika biti će Ljubomir Kolarek, a za zamjenika gradonačelnika Zdravko Kvakan koji će biti imenovan od strane gradonačelnika za slučajeve kada on ne bude mogao obavljati svoju dužnost. Potpis sporazuma o suradnji u sljedećem mandatu samo je nastavak odlične suradnje između gradskih ogranaka dviju stranaka koji se očituje brojnim uspješnim projektima koji su itekako podigli kvalitetu života u Prelogu.

Foto: Grad Prelog

Postavljeni su i novi ciljevi u razvoju Preloga: daljnje uređenje gospodarskih zona, kako bi Prelog nastavio svoj prepoznatljivi gospodarski razvoj, uređenje centra Preloga, Trga Franje Tuđmana sa pristupnim prometnicama, izgradnja Zaobilaznice Grada Preloga, dovršetak aglomeracija na cijelom području Grada Prelog, što uključuje Aglomeraciju Dubrava, ali i početak Aglomeracije Podbrest, čime bi se konačno riješio dugotrajni problem izgradnje kanalizacije u „starim” ulicama Preloga, proširenje Dječjeg vrtića u Draškovcu, dovršetak uređenja sportskih parkova na području cijelog Grada Preloga, u svim naseljima, izgradnja pješačko-biciklističkih staza između naselja gdje to još nije uređeno, suradnja u preuzimanju osnivačkih prava nad osnovnim školama na području Preloga, širokopojasni Internet u svim naseljima, daljnja izgradnja komunalne infrastrukture, praćenje rada sportskih i kulturnih udruga s područja cijelog Preloga, praćenje rada vatrogasnih društava zbog sigurnosti stanovnika i gospodarskih subjekata od požara i svih drugih elementarnih nepogoda.

U direktnom kontaktu s građanima osluhnut će i njihova mišljenja te ih uključiti u svoj izborni program. Radili smo u prošlih osam godina, zajedničkim snagama, na razvoju svih mjesta Preloga. Nismo gledali uvijek stranačke boje, već smo pokušavali okupiti sve ljude koji žele pomoći. Mislim da se rezultati vide. Planova je puno, energije i volje ne manjka. Imamo još mnogo toga za napraviti za dobrobit svakog stanovnika Preloga. Prelog danas ima sve preduvjete da postane istinski centar ovog dijela Međimurja’, istaknuo je saborski zastupnik i gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Najnovije vijesti

Pročitajte više