Gužva obilježila današnju tržnicu i sajam u Prelogu

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Gužva na tržnici u Prelogu. Dobar poznavatelj tržnice nam je rekao kako je gužvi pridonio lijep i sunčan dan, a konačno sezona je nabavke povrtnih i cvjetnih sadnica, presadnica, balkonskog i prozorskog cvijeća.

-Zadnji je čas za kupnju.Žena je napravila huru – kazao nam je poznanik iz Podbresta koji se raspitivao za cijene „flanci“. Rekao je da su mu ovdje preskupi i da će popodne otići kod proizvođača u Podravinu, jer su kod njih doma cijene znatno niže. Hvala za savjet!

Ovoga puta je i na sajmenim prostorima bilo je kupaca. Traže se sportske patike, dobacio nam je prodavač. Bile su ovdje ponovno izložene sve, prošli tjedan spomenute ribe, cijene iste. „Odmarale“ su u ledu koji se polako topio…

Interes za piliće, patke, guske je stalan, kazao je jedan od prodavača. Male patke, ovisno o velični, od 20 do 30 kuna, „žibeki“ po 40 kuna, dok su cijene pilića, ovisno o mladosti, bile po 8, 12 i 15 kuna. Gospodin je rekao kako je porijeklo tog malog životinjskog svijeta iz Orehovice i Podbresta.

U nedostatku prostora ponuditelji „zelenjave“ su proizvode postavili podno tezgi, valjda dogovorno, pa je pristup njima bio otežan. Zasmetalo nas je i to što u tom mnoštvu i šarenilu nismo mogli pronaći ponudu voća.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još