NOVOSTI IZ OPĆINE SELNICA

U Čakovečkoj ulici će biti postavljeni uspornici, netko je uništio nadzorne kamere kod Zebanca i Plešivice…

Autor: Stjepan Mesarić Foto/Video: Stjepan Mesarić
- Advertisement -

Točno je mjesec dana od proslave Dana Općine Selnica i 30. obljetnice njezinog postojanja u slobodnoj, nezavisnoj i modernoj-europskoj Hrvatskoj.

Tim smo povodom razgovarali s općinskim načelnikom Ervinom Vičevićem, o aktualnostima u Selnici, općini koja iz dana u dan mijenja svoju sliku i način života u njoj, a poglavito u samoj Selnici kao središtu svih zbivanja i događanja.

– Pak evo, najsvježije i vi prvi znate. Danas su Općina Selnica i Županijska uprava za ceste Čakovec (ŽUC) potpisale Ugovor o izgradnji uspornika u Čakovečkoj ulici u Selnici koja je ujedno i dio Županijske ceste koja iz smjera Štrukovca vodi prema Donjem Koncovčaku. Postavljanjem uspornika brzina kretanja motornih vozila ograničiti na 30 kilometara na sat, te će ova ulica biti ‘osigurana zona’ i maksimalno sigurna za odvijanje prometa svih vrsta prometala i ljudi. Radovi sa svom signalizacijom trebaju biti dovršeni do kraja lipnja ove godine, a ovom prilikom ističem odličnu suradnju općine sa ŽUC-om na svim dosadašnjim projektima.

Ogromne štete od bujica

Nevrijeme, dugo vremenske kiše i bujice gotovo na cijelom području Općine Selnica počinile su ogromne štete. Obišli smo sva mjesta i prikupili podatke te procijenili kako su štete oko 30.000 eura što nam stvara dodatno pražnjenje općinskog proračuna. Cijena bi bila znatno viša da se opet maksimalno nisu uključili članovi našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva, posebice kod ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i dvorišta. Ovdje želim reći kako se polako u život sprovodi zajedničko komunalno redarstvo i smatram kako je naša odluka o pristupanju ovom projektu odličan potez.

Uništene nadzorne kamere

U svrhu sprječavanja dovoza raznog smeća i otpada na područje naše općine, poglavito kod Zebanca i Plešivice nabavili i postavili smo nadzorne kamere. U opremu i postavljanje kamera uložili smo preko 5.000 eura što su za nas značajna sredstva, a onda se dogodilo neviđeno. Kamere su razbijene, a prije samog čina registriran, odnosno snimljen je počinitelj koji je bahato i brutalno pristupio samo činu. Sve smo prijavili policiji i sada ne mogu nešto više o tome reći, ali vjerujem kako će počinitelj biti kažnjen, kao primjer za sve oni koji svojim drskim i vandalističkim činima nanose štete društvu u materijalnom dijelu, ali i stvaraju ružnu sliku o svima nama koji ovdje živimo i ulažemo u razvoj naše općine.

Na novu adresu krajem iduće godine

Javnost sigurno zanima, a o tome sam više puta govorio, kada će se Uprava općine i Ured načelnika preseliti na novu adresu, u poslovno-stambenu zgradu u predjelu Bukovčak u Selnici. Zgrada se završava, uredi se opremaju i spremaju za korisnike, a prema mojim procjenama realnost je kako će useljenje biti ostvareno do kraja 2024. godine. Naime, građevina treba u potpunosti biti dovršena, kao i prilazi te parkirališta. Dakle, još dosta puta ćemo se susretati na sadašnjoj lokaciji i korisnici naših usluga trebaju se strpjeti, no na kraju ćemo svi biti zadovoljni. A zadovoljni smo razvijanjem, odnosno pripremama za 5. festival Međimurske žganice FICKO 2023. 29. lipnja, te proslavom Dana Osnovne škole Selica, sutra, u petak 26. svibnja s početkom u 18 sati u Športskoj-školskoj dvorani u Selnici.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...

FOTO Lagana popodnevna šetnja uz Muru

Šetnica Svete Barbare u Murskom Središću poznata je lokacija...