STIŽU USKRSNICE

Više od 2000 čakovečkih umirovljenika dobit će po 200 kuna

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač u utorak je najavio podjelu uskrsnica socijalno ugroženim čakovečkim umirovljenicima. Novost u odnosu na posljednje 4 godine, od kada postoji ova praksa, je u samom iznosu. Tako će svi oni umirovljenici čija mirovina iznosi manje od 2.001,00 kunu sada primiti 200 kuna, 50 kuna više nego što je to bilo do sada. Grad Čakovec u ovoj se odluci vodio teškom situacijom izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, ali i, kako je naglasio gradonačelnik Kovač,  općenito niskim mirovinama, često nedostatnim za dostojan život.

„Kako je Čakovec grad u kojem su u prošlosti dominirale radno intenzivne djelatnosti, odlučili smo pomoći ovoj skupini naših građana koji su u prošlosti učinili mnogo za razvoj i izgradnju našeg grada.“, zaključio je Kovač.

Pravo na podjelu uskrsnica na području Grada Čakovca ostvaruje više od 2.000 građana, a svi oni, uz predočenje osobne iskaznice mogu ih od 23. ožujka i podići. Uskrsnice će se, uz poštivanje epidemioloških mjera te obavezno nošenje maski, dijeliti svakim radnim danom od 8 do 12 sati, počevši od 23. ožujka. Od prošle godine Grad Čakovec je svojim umirovljenicima osigurao i podjelu božićnica, a novac za obje pomoći osiguran je u gradskom proračunu.

Najnovije vijesti

Pročitajte više