ĐURĐICA SLAMEK, NAČELNICA OPĆINE SVETE MARIJE:

Gospodine Novak, kakav ste vi to čovjek, koji dobrobit naše djece nazivate političkom korupcijom?

Iako prolazim teške trenutke zajedno sa svojom obitelji ne mogu, a da se ne osvrnem na istup predsjednika SDP-a Međimurske županije, Mladena Novaka koji me je svojim istupom vezanim za izgradnju sportske dvorane u Svetoj Mariji razočarao kao političar, a nadasve kao čovjek.

Naime, svi znamo tko je Mladen Novak pa o njegovim raznim makinacijama i protuzakonitim radnjama neću ništa govoriti. No, moram reći da je on kao predsjednik Skupštine Međimurske županije sigurno znao da će se krenuti u izgradnju sportske dvorane u Svetoj Mariji još na početku ovog mandata. Osobno sam ga, kao koalicijskog partnera, molila da pomogne da se sportska dvorana u Svetoj Mariji konačno počne graditi. No, on to očito nije čuo jer je imao daleko važnijeg posla nego potruditi se da se naša sportska dvorana uvrsti u županijski proračun čim prije te da se izgradnjom iste i našoj djeci osiguraju uvjeti kakve ima većina osnovnih škola u Županiji. Njemu nisu bili bitni projekti koji će se kroz proračun Međimurske županije realizirati, ali mu je uvijek bilo važno da njegova Stranka dobije čim više članova upravnih vijeća čije su sjednice dobro plaćene.

Stoga ću Vas predsjedniče Skupštine Međimurske županije podsjetiti na tijek radnji i reći Vam zašto naša sportska dvorana sada već nije barem pod krovom iako biste Vi to sigurno trebali znati, a sigurna sam i da znate pa krenimo redom: Kako je projektnu dokumentaciju za sportsku dvoranu dala izraditi Općina Sveta Marija još 2005. g. ista nije obuhvaćala energetsku učinkovitu fasadu, stolariju, rasvjetu i termo tehničke instalacije.

Pored toga nije bila predviđena dogradnja dviju učionica neophodnih za odvijanje jedno smjenske nastave. Iz navedenih razloga dogovorila sam sa Županom da se krene u preprojektiranje postojeće projektne dokumentacije kako bi sportska dvorana bila sagrađena prema važećim standardima. Sportsku dvoranu trebao je preprojektirati projektant koji ju je projektirao jer se ne može bez njegove suglasnosti dati nekom drugom projektantu da u projektu napravi potrebite izmjene.

Nažalost, on je bio teško bolestan pa se moralo čekati da mu se zdravstveno stanje poboljša. Stoga se u izmjene projekta krenulo tek krajem 2019.-te g., a isti je završen u 2020.-toj g. Vi ste to kao predsjednik Skupštine Međimurske županije znali jer je izmjene projekta platila Međimurska županija što je bilo uvršteno u Proračun Međimurske županije. To je gospodine predsjedniče Skupštine Međimurske županije jedini razlog zbog kojeg će se tek ove godine krenuti u izgradnju sportske dvorane u Svetoj Mariji koju svi mi, na dobrobit naše djece, čekamo više od 15 godina.

Kakav ste to Vi čovjek koji dobrobit naše djece naziva političkom korupcijom? Kakav ste to Vi predsjednik Skupštine Međimurske županije i koalicijski partner koji se sve ove godine nije potrudio da se naša sportska dvorana koja ima sagrađene temelje 10 godina već nije izgradila? Razumijem Vas, za Vašu Stranku, ali očito prema Vašem mišljenju, bila su daleko važnija kadroviranja u upravna vijeća jer je očito da kroz cijeli mandat niste imali svoj program koji ste kao predsjednik Županijske skupštine i koalicijski partner u velikom dijelu mogli provesti.

Što se tiče izlaska cijele OO HSS iz HSS-a mogu Vam samo reći da je naša OO HSS-a bila najjača u cijeloj Međimurskoj županiji, a izašli smo iz Stranke jer je za nas nedopustivo protustatutarno ponašanje predsjednika na državnom nivou, a nadasve sramotno ponašanja Zorana Vidovića kojeg je Krešo Beljak postavio za koordinatora Međimurske županije i kojemu je dogovorno s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom osigurao da bude kandidat za zamjenika gradonačelnika što sigurno nije po volji ni mnogim članovima Vaše Stranke, a vjerujem ni Vama, ali eto veliki šefovi se dogovorili.

Znate li g. Novak da sam ja kao predsjednica ŽO HSS-a Međimurske županije saznala iz novina da HSS podupire kandidata SDP-a Maria Medveda za župana Međimurske županije? Znate li da se Vidović o tome nije konzultirao ni s predsjednicima OO HSS-a? Znate li da takvu odluku nije donio Odbor ŽO HSS-a, a što je prema Statutu HSS-a trebao?

Da, g. Novak izašli smo iz HSS-a jer više nismo mogli trpjeti nepravdu i nedolično ponašanje te štetu koju su time nanijeli Stranci baš kao i Vaš stranački kolega koji je na sjednici Skupštine Međimurske županije javno obznanio da zbog Vašeg nedoličnog ponašanja izlazi iz SDP-a, a učinili su to i mnogi drugi, ali se nisu javno očitovali.

Mislite li Vi da sam nakon svega trebala ostati u HSS-u?

Najnovije vijesti

Pročitajte više