HDZ PREDSTAVIO KANDIDATE

Goran Gotal za župana, Tomislav Marković za gradonačelnika Čakovca

Goran Gotal, Tomislav Marković, Ljubomir Kolarek, Dražen Srpak i Matija Žugec u petak su, na središnjem čakovečkom trgu, predstavljeni kao kandidati HDZ-a za predstojeće lokalne izbore.

Za međimurskog župana stranka kandidira Gorana Gotala, naglašavajući njegovo trinaestogodišnje radno iskustvo glavnog operativca u Međimurskoj županiji gdje je realizirao brojne projekte. Gotal kao glavni problem u Međimurju izdvaja nisku prosječnu plaću.

– Recimo to naglas, Međimurje već više od 20 godina kao da stoji na mjestu. Svoj standard više dugujemo radu naših roditelja i djece u inozemstvu, nego radu u Međimurju. Svi smo toga potiho svjesni, recimo to naglas i idemo to promijeniti. Međimurje 2025. mora biti kraj s više poslova budućnosti, viših plaća, a sa što manje poslova prošlosti s ponižavajuće niskim plaćama. Dosta je bilo 70 godina iseljavanja Međimurki i Međimuraca, dosta je bilo toga da obitelji ovise o njemačkim i austrijskim plaćama i mirovinama – kaže Gotal za čijeg je zamjenika kandidiran Nikola Hren.

Kandidaturu za mjesto čakovečkog gradonačelnik istaknuo je Tomislav Marković. Nezdravim je ocijenio stanje u kojem nema dobre komunikacije između Grada Čakovca i Međimurske županije.

– Treba nam razvojna vertikala grad-županija-država, a ne svađe i svađice koje Međimurje drže taocem nečijih ega. Građanima Čakovca ponudit ću punu digitalizaciju svih gradskih usluga, punu transparentnost javnih financija tako da svaki građanin može vidjeti svaku fakturu i svaki račun plaćen njegovim novcem te stavljanje hektara i hektara gradskog zemljišta, sada zapuštenog i obraslog korovom, u funkciju na korist građana – rekao je Marković uz kojeg je kandidat za zamjenika Nenad Mekovec.

Gotal i Mekovec kao primjere dobre prakse na lokalnoj su razini izdvojili gradove Prelog i Mursko Središće. Zbog toga će HDZ tamo kandidirati aktualne gradonačelnike Ljubomira Kolareka i Dražena Srpaka. U Općini Nedelišće kandidat stranke za mjesto načelnika biti će Matija Žugec.

Kandidati će u kampanji aktivno razgovarati s građanima diljem cijelog Međimurja o daleko snažnijoj potpori međimurskom poduzetniku, obrtniku i poljoprivredniku, pogotovo u industrijama visoke dodane vrijednosti, jedinstvenoj platformi e-Investicije radi privlačenja kvalitetnih ulaganja u Međimurje, Međimursko sveučilište na temeljima Međimurskog veleučilišta, jednosmjenskoj nastavi u cijelom Međimurju, projektu Zračne luke Međimurje i drugima.

Najnovije vijesti

Pročitajte više