PLESNA SKUPINA KORAK U POLUFINALU SUPERTALENTA

FOTO Zanimljiva grupa pametnih, mladih ljudi, kojima je ples promijenio život

Među polufinaliste osme sezone „Supertalenta“ ušla je i plesna skupina Korak iz Čakovca koja se predstavila koreografijom koja je svojom savršenom izvedbom i besprijekornom sinkronizacijom iznenadila i žiri i gledatelje, posebno kad se uzme u obzir da je koreografija nastala za vrijeme karantene, osmišljena u dnevnom boravku, dok je vježbanje u dvoranama bilo zabranjeno. Odlučili smo saznati više o tome tko su ti mladi ljudi koji fantastično plešu, a večeras ćemo ih gledati na TV-u.


Pod vodstvom voditeljice Virne Hošnjak, dugogodišnje plesačice i trenerice, koja iza sebe ima profesionalnu karijeru, ekipu Koraka čini grupa od 16 mladih osoba u dobi od 13 do 30 godina. Mnogima od njih ples je potpuno promijenio život, a plesni studio Korak doživljavaju kao svoju drugu obitelj.

Virna Hošnjak

– Cijenim svaku dušu koja je odabrala upravo Korak i mene kao trenera, a plesni tim koji nas ove godine predstavlja na Supertalentu pruža mi povjerenje već šest godina. Svojom disciplinom, radom, odnosom jednih prema drugima i odnosom prema meni osvajaju moje srce iz dana u dan, kao da nam je prvi – istaknula je Virna Hošnjak.

A kako su osvojili i naša srca, zamolili smo ih da nam se ukratko predstave i opišu svoje iskustvo i planove. Ove čakovečke zvijezde čini 15 djevojaka i jedan mladić.

Bernard Barač (24) pleše u Koraku od 2018. godine.

– Bavim se twirlingom od svoje 9. godine i s reprezentacijom predstavljam Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima i kupovima. Twirling je sport koji ujedinjuje gimnastiku, ples i manipulaciju štapom i upravo iz tog sporta rodila se moja velika želja i ljubav prema samom plesu – kaže.

Grazia Mislović (18), maturantica je Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu i članica je Koraka već šest godina, o čemu kaže:

– Apsolutno svaka godina provedena u Koraku pružila mi je kvalitetnu plesnu edukaciju ne samo u području plesa, već i života. Željela bih paralelno s daljnjim školovanjem nastaviti bavljenje plesom, a želja mi je postati članom plesnog tima nekog glazbenog umjetnika. 

Antonia Hutinec (22) iz Strahoninca prvostupnica je fizioterapije pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, a trenutno je u stadiju upisivanja diplomskog studija.

– Plesom i sportskim aktivnostima bavim se od malih nogu, ali kad se otvorio Plesni studio Korak, tu se dogodila prava ljubav. U međuvremenu sam otišla na studij, te povremeno bila dio projekata naše trenerice Virne. Od 2019. godine ponovno sam stalni član “Groovers” postave – kaže Antonia.

Filipa Zubić (30) magistra je socijalne pedagogije koja radi u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec s učenicima s teškoćama u razvoju, a u Koraku je također šest godina.

– S ponosom mogu reći da sam dio plesnog studija od prvog dana njegova nastajanja. Korak je tokom prethodnih godina u mojem životu poprimio mnogo veće i višestruko životno značenje od onog koji se odnosi samo na treniranje plesa. Ukratko, postao je stil življenja i naziv za drugu obitelj. Snovi i budući ciljevi su različiti. Od toga da na pozornicu stanem uz nekog glazbenog umjetnika, do razvijanja i postajanja kvalitetnim i autentičnim koreografom/trenerom.

Dora Gašparić (16) učenica je Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, a dio je Koraka od 2015. godine, o čemu kaže:

– Strast i ljubav prema plesu rastu od samih početaka. Klub je izvor divnih prijateljstava i suradnje, kako u dvorani tako i izvan nje. Željela bih se u budućnosti nastaviti razvijati i educirati uz svjetski poznate trenere, te zakoračiti na pozornicu nekog glazbenika.

Klara Tot (15) učenica je 2. razred Prve gimnazije u Varaždinu.

– Ples je za mene način izražavanja, a Korak je najbolja okolina u kojoj to mogu napraviti. Član sam plesnog studija Korak od prvog dana. U početku sam plesala isključivo radi zabave, nikada nisam očekivala da će to kasnije prijeći u strast koja raste iz dana u dan. Godine 2018. otišla sam na plesno usavršavanje u Los Angeles sa svojom trenericom Virnom, a kasnije sam se vratila i sa svojom obitelji. Volim odlaziti na edukacije, a Korak je mjesto koje mi za to daje slobodu. Vjerujem da sam u dobrom okruženju u kojem mogu sanjati velike snove, pa tako i onaj da jednog dana postanem profesionalna plesačica – priča Klara.

Dora Žerjav (17) učenica je 3. razreda Srednje škole Čakovec.

– Ponosni sam član Plesnog studija Korak već 6 godina. Od prvog dana Korak mi je kao obitelj, te mi je velika želja u budućnosti raditi kao stalna trenerica s djecom u studiju. Isto tako voljela bih se i zasebno ostvariti kao performer te zaplesati na pozornici nekog glazbenog umjetnika – kaže Dora.

Karolina Kolarić (29) radi kao prevoditeljica za njemački jezik i referent u tehničkom odjelu u jednoj njemačkoj tvrtki, a u Koraku je također već šest godina, o čemu kaže:

– Kroz godine smo postali predivna zajednica, gdje se pojedinci, ali i kao grupa razvijamo u različitim plesnim stilovima. Ponosna sam što sam dio toga, jer je to iskustvo koje treba doživjeti. U budućnosti bih se voljela educirati u smjeru trenerice i postati raznovrsnija plesačica.

Nora Mesarić (15) učenica je 2. razreda opće gimnazije u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec. Članica je Koraka od 2015. godine, o čemu priča:

– Zajedno odrastamo i razvijamo se kao osobe. Izgrađujemo svoj karakter i podupiremo jedni druge. Želja mi je baviti se plesom na mnoge načine, od kojih me najviše privlači plesanje na pozornicama, ali i koreografiranje i predavanje.

Irina Šincek (16) pohađa 3. razred Gimnazije Josipa Slavenskog, a u Koraku je također šest dugih godina, od svoje 10-e.

– Kroz ples sam naučila kako biti disciplinirana i ozbiljna u određenim situacijama. Budući ciljevi i snovi su svakakvi. Od želje da postanem trenerica, pa do sna da se plesom bavim kao zasebna, profesionalna plesačica.

Nikolina Martinec (16) učenica je 3. razreda opće gimnazije Srednje škole Čakovec.

– Dio sam Plesnog Studija Korak već 6 godina, a nedavno sam imala priliku nastupiti za Dinu Merlina. Od malena volim glazbu i pokret, te je Korak mjesto u kojem neograničeno mogu razvijati svoju strast prema plesu. Nakon završetka srednje škole voljela bih nastaviti svoje plesno školovanje izvan Hrvatske, a gdje će me to odvesti, još ćemo vidjeti – kaže Nikolina.

Hana Krištofić (14) učenica je 1. Osnovne škole Čakovec, a u Koraku pleše od svoje 8. godine, o čemu kaže:

– Svoje plesno znanje usavršavam plesnim radionicama te pohađam plesne kampove. Trenutno svoj život ne mogu zamisliti bez plesa te sam ponosna i sretna da sam dio obitelji Korak.

Ida Šoltić (21) radi kao plesna trenerica i asistentica, a u Koraku pleše također već šest godina.

– Ovdje smo iz poznanstva i prijateljstva prerasli u veliku obitelj. Osobnost našeg studija, a ujedno i naš slogan je “Leave your Footprint” što u prijevodu znači da ostavljamo svoj trag. Moji plesni san je da plešem na turneji, te da sazrijem u kvalitetnu trenericu – rekla je.

Gita Nikolić (13) najmlađa je članica. Učenica je 8. razreda 1. osnovne škole Čakovec, a u Koraku pleše od 2015. godine i kaže:

– Oduvijek mi je san bio plesati sa “starijim” curama na raznim eventima, a to sam i ostvarila, te sam na tome jako zahvalna i ponosna.

Izabella Kurti (14) pohađa Prvu Gimnaziju Varaždin, a u Koraku pleše od 2017. godine. 

– Korak je izrazito promijenio moj život. Tu su me svi primili otvorenih ruku. Oduvijek sam voljela plesati i Korak mi je pružio priliku da pokažem sebe u drugom svijetlu. Atmosfera kada svi zajedno plešemo je nešto vrlo posebno, što se ne može doživjeti svugdje. Iznimno sam uzbuđena vidjeti što nas sve čeka – opisuje Izabella.

Tatjana Bogomolec (19) po struci je medijski tehničar.

– Počela sam se baviti plesom prije 5 godina na drugoj lokaciji PS Korak, u Prelogu. Postepeno sam se zaljubila u ples, a nedavno sam snimila spot za Albinu, te odradila koncerte za grupu Colonia. Veselim se svemu što mogu dijeliti sa svojim curama u grupi, a najvažnije je da smo si međusobna motivacija i podrška – otkriva Tatjana.

Ekipi plesne skupine Korak želimo puno sreće i uspjeha!

Najnovije vijesti

Pročitajte više