GRAD MURSKO SREDIŠĆE

FOTO Vrtićanci i učenici učili kako se sigurno ponašati u prometu

Autor: Grad Mursko Središće Foto/Video: Grad Mursko Središće
- Advertisement -

Jučer, 20. studenoga 2023. godine policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić provele su preventivne aktivnosti iz akcije “Sigurno u prometu” u Osnovnoj školi Mursko Središće te Dječjem vrtiću “Maslačak” u Murskom Središću.

Policijska postaja Mursko Središće u suradnji s Gradom, Osnovnom školom i Dječjim vrtićem kroz spomenutu preventivnu akciju realizirala je uspješnu suradnju lokalne zajednice, odgojno obrazovnih ustanova i policijskih preventivaca, a sve s ciljem osnaživanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu te time zaštite najugroženijih sudionika, posebice djece pješaka.

Do kraja mjeseca preventivne aktivnosti će se provesti u svim područnim školama i dječjim vrtićima na području grada Murskog Središća (područnim školama u Hlapičini i Peklenici te u Dječjem vrtiću “Pahuljica” u Murskom Središću i područnom dječjem vrtiću u Peklenici. Grad Mursko Središće za svu djecu koja će sudjelovati u preventivnim aktivnostima osigurao je reflektirajuće materijale (privjeske).

Cilj akcije je pojačanim nadzorom pješaka (učenika osnovne škole i djece u dječjem vrtiću), povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonitoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijalom. Radi vlastite sigurnosti, vrlo je važno da su djeca vidljiva osobito kada se kreću u ranojutarnjim, večernjim satima i u doba smanjene vidljivosti.

Akciju je svojim prisustvom podržao Dražen Srpak, saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još