EUROPSKA REGIJA SPORTA

FOTO Više od 140 mladih košarkaša okupilo se u Međimurju na Međunarodnom turniru ‘Nova 2022.’

Autor: Međimurska županija Foto/Video: Međimurska županija
- Advertisement -

Košarkaški klub Međimurje Čakovec ovaj vikend organizirao je tradicionalni Međunarodni turnir „Nova 2022.“ Turnir se igrao na dvije lokacije, pa su tako u sportskoj dvorani ETŠ-a Čakovec igrale ekipe u kategoriji U-13, a u sportskoj dvorani II. OŠ Čakovec kategorija U-15.

Međunarodni košarkaški turnir „Nova 2022.“ održava se od 1998. godine, no protekle dvije godine nije se održao zbog pandemije uzrokovane korona virusom. Ovogodišnji turnir okupio je više od 140 djece iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

U kategoriji U-13 natjecale su se ekipe Medveščak Zagreb, Grafičar Ludbreg i Međimurje Čakovec, UBSC Graz, Larus Zagreb i Murska Sobota. Dok su u kategoriji U-15 nastupile ekipe Grafičar Ludbreg, Dubrava Zagreb i Medveščak Zagreb, UBSC Graz, Dinamo Zagreb i Međimurje Čakovec.

Pobjednička ekipa u kategoriji U-13 bila je KK Međimurje Čakovec, koja je pobijedila ekipu KK Medveščak Zagreb, dok je treće mjesto pripalo KK Larus Zagreb, a četvrto mjesto KK Murska Sobota.

Najbolji u kategoriji U-15 bila je ekipa KK Grafičar Ludbreg, drugo mjesto pripalo je KK Međimurje Čakovec, a treće mjesto KK Dubrava Zagreb.

Najboljem igračem i strijelcem turnira u kategoriji U-15 proglašen je Filip Crnković iz KK Grafičar Ludbreg. U kategoriji U-13 najbolji igračem proglašen je Patrik Ostoja, a najboljim strijelcem Tomislav Vrbljanin.

Sve sudionike turnira pozdravili su župan Međimurske županije Matija Posavec, tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Tomica Jakopec, predsjednik KK Međimurje Čakovec Krunoslav Posavec.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Mlada sopranistica Marija Magdalena Kočila oprostila se od Međimurja

Marija Magdalena Kočila završila je svoja srednjoškolska glazbena naukovanja...

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...