DOMOVINA HRVATSKA SLAVI

FOTO Vijenci i svijeće za pobjedničku hrvatsku vojsku!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Uoči sutrašnjeg praznika, danas, u četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine, Međimurska županija obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Pred velikim brojem građana, uzvanika i gostiju, točno u 9 sati položeni su zajednički vijenci i zapaljenje svijeća kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu.

Polaganju zajedničkog vijenca i paljenju svijeća prisustvovala su izaslanstva Međimurske županije, Grada Čakovca, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije, Policijske uprave Međimurske, Hrvatske vojske, udruga civilnog društva te političkih stranaka.

Prigonim riječima nazočnima se prvi obratio Stjepan Horvat, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije, zatim Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca i na kraju Matija Posavec, župan Međimurske županije.

Prigodnu molitva za branitelje predslovio je fra Željko Železnjak.

Inače, sveta misa za domovinu održati će se u petak, 5. kolovoza 2022. godine, u 9 sati u Župnoj crkvi svetog Nikole Biskupa u Čakovcu.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još