PODRŠKA ŽENAMA OBOLJELIM OD RAKA DOJKE

FOTO/VIDEO U nedjelju na preloškoj Marini navijajte za Dragonboat surviverice!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Na jezeru na Marini Prelog u nedjelju, 9. listopada 2022. godine održat će se 1. Otvoreni Dragonboat kup Grada Preloga (natjecanje u uskim, dugim plovilima na vesla) a povodom toga danas su promociju veslanja kao odličnog sporta za žene, i za one oboljele od raka dojke, te podršku svim ženama na konferenciji za novinare dale i članice Dragonboat kluba iz Zadra, tzv. Zmajke, koje će se zajedno s još nekoliko žena koje su preboljela rak dojke natjecati u nedjelju na Marini.

Članice Dragonboat kluba Zadar

– Zahvaljujem domaćinu, Gradu Prelogu i svim organizatorima! Želimo promovirati sport osoba koje su preboljele rak dojke, jer ovaj sport dokazano pomaže ženama da prebrode teško razdoblje i vrate se u normalu – naglasila je predsjednica udruge Dragonboat klub iz Zadra Dubravka Karlović-Babić, Hrvatica koja inače već 30 godina živi u Kanadi te je već dva puta preboljela rak dojke i osnovala ovu udrugu, koja danas broji 26 članica u dobi od 40 do 77 godina, uglavnom iz Zadra i okolnih otoka, od kojih je polovica surviverica, odnosno preboljele su rak dojke.

Dubravka Karlović-Babić

Govorima su se pridružile i njezine kolegice, ambasadorice Dragonboatkluba koje su pobijedile rak dojke, Zvjezdana Begonja (71), koja je zahvalila „nevjerojatnoj ženi Dubravki“ koja ih je sve okupila i potakla na vježbanje i pružila im novu životnu radost u vremenima kad su em u već starijoj dobi, em bolesne, te Tanja Kraljev (60), čiji video pogledajte niže.

– U Prelogu nam je odlično jer je mirno, na moru nas ograničavaju nevrijeme i valovi. Želimo poručiti i drugim ženama , posebno oboljelima, da izađu, druže se, bave se sportom i uživaju u kavici i hladnom pivu! Nikad se nemojte zatvarati u svoja 4 zida! Komunicirajte, slušajte liječnika i nemojte se sramiti potražiti psihološki pomoć. Mi smo uspjele, mogu i druge! Karcinom je danas izlječiva bolest i većina zaista pobijedi rak! – poručile su.

Zvjezdana Begonja i Tanja Kraljev

Podršku ovim ženama dali su i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je istaknuo kako je najveće ljudska vrlina podignuti se nakon pada, te zahvalio što su im dopustile da i Grad Prelog bude s njima u njihovoj borbi, kao i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, koji je istaknuo kako se Međimurska županija ponosi sportom i načinom života te kako u našoj županiji odlično funkcioniraju i vodeni sportovi.

Članice Dragonboat kluba u akciji

Organizatori ovog natjecanja su Grad Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga, Marina Prelog, Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, Udruga sportske rekreacije Croatian Outdoors iz Oporovca, Međimurska županija, Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije te Kajakaški savez Zagreba.

Posjetite Marinu Prelog 9. listopada i dajte podršku survivericama!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još