ANTUNOVO U OPĆINI SVETA MARIJA

FOTO/VIDEO Svečana sjednica u Donjem Mihaljevcu: uskoro uređenje centra i kamera za nadzor brzine!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Povodom Dana Donjeg Mihaljevca, u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. godine, u Područnoj školi Donji Mihaljevec održana je svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Donji Mihaljevec Općine Sveta Marija. 

Uz načelnicu Općine Sveta Marija Đurđicu Slamek, predsjednicu Općinskog vijeća Općine SVM Gabrielu Jakupek Tokar, predsjednicu Mjesnog odbora Donji Mihaljevec Ružicu Mustač, predstavnike mjesnih udruga, vijećnike Općinskog vijeća, sjednici su prisustvovale i ravnateljice OŠ Sveta Marija i Dječjeg vrtića „Kockavica“, Gorana Šavora Peter i Maja Jambrešić, kao i vlč. Mirko Pilaj iz župe Svete Marije. 

Sjednicu je otvorila Ružica Mustač. Navela je kako je protekle godine završen najveći projekt na području Općine Sveta Marija, a time i Donjeg Mihaljevca, a to je izgradnja kanalizacije, koja je ove godine i u funkciji, a također završeno je i asfaltiranje i obnova svih ulica. Dom kulture u Donjem Mihaljevcu dobio je nove termotehničke instalacije, izgrađena je rasvjeta do ribičkog doma, postavljena nova igrala na dječjem igralištu u Ulici Andrije Habuša te je započelo postavljanja javne rasvjete na cesti između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije što bi trebalo biti gotovo najkasnije do srpnja.

– Najesen ćemo urediti centar naselja, odnosno dio dvorišta naše područne škole izgradnjom popločenog platoa te postavljanjem stola s klupama – rekla je također Ružica Mustač te pohvalila rad svih udruga i njihovog angažmana u akcijama koje organizira Općina Sveta Marija i Vijeće MO Donji Mihaljevec, kao i koje sami organiziraju, kao što je akcija traženja pisanica koja uveseljava djecu Društva žena Donji Mihaljevec. Zahvalila je i SRD-u Drava, NK Drava, DVD-u Donji Mihaljevec, kao i svim udrugama na organizaciji i uključenosti u odličan 1. Advent u Donjem Mihaljevcu.

Načelnica Đurđica Slamek je rekla kako se ove godine Antunovo obilježava na malo drukčiji način, u prostorima škole u Donjem Mihaljevcu s obzirom da su u Domu kulture u Donjem Mihaljevcu smještena djeca iz DV-a „Kockavica“ koji se nadograđuje, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine.

Ružica Mustač i Đurđica Slamek

Naglasila je i kako će Osnovna škola u Svetoj Mariji, koju pohađaju i učenici od 5. do 8. razreda iz Donjeg Mihaljevca, uskoro dobiti i sportsku dvoranu, dodatne učionice i uvjete za jednosmjensku nastavu, a uredit će se i okoliš škole, napraviti parkirališta, rukometno igralište i atletska staza.

Načelnica je obavijestila kako je u tijeku i izrada prometnog elaborata za oba naselja općine te kako će se uskoro postaviti kamere za nadzor brzine, jedna u Čakovečkoj ulici kod Doma kultre u Donjem Mihaljevcu, a druga u Svetoj Mariji na ulazu iz pravca Donjeg Vidovca.

Kratke govore održali su i predsjednici svih udruga iz Donjeg Mihaljevca, zahvaliviši svima na suradnji, a sjednicu je pjesmom uveličao zbor Društva žena Donji Mihaljevec. Njihova voditeljica Ljubica Mihalac otpjevala je i dvije solo pjesme Ivana Mustača Kantora, „Primem v roko pero i papira“ i „Zrasla mi je roža“. Župnik Mirko Pilaj je prije domjenka održao molitvu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još