KIŠA IH NIJE ZAUSTAVILA

FOTO/VIDEO Mnoštvo dobrovoljaca u akciji čišćenja okoliša u Donjem Vidovcu!

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, volonteri
- Advertisement -

Unatoč kišnom vremenu, mnoštvo dobrovoljaca u Donjem Vidovcu, i odraslih i djece, okupilo se jutros, 25. ožujka 2023. godine, kod SP „Kalanica“ i krenulo u akciju čišćenja okoliša koju je povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje organizirala Općina Donji Vidovec na čelu s načelnicom Bojanom Petrić.

Akciji su prisustvovali volonteri iz LD-a Patka Sveta Marija – Donji Vidovec, Društva Naša djeca Općine Donji Vidovec, MNK-a Vidovski zlatari, SRD-a Mrena, KUD-a Donji vidovec, TS-a Blatobran, DVD-a Donji Vidovec te udruge umirovljenika.

Prije početka akcije načelnica je donijela klipiće i sokove (Općina Donji Vidovec zahvaljuje tvrtki Kis iz Donje Dubrave na donaciji sokova), a sudionici su se zatim razdijelili u grupe i obišli dijelove prekrasne prirode Donjeg Vidovca, koju, nažalost, kao i u svim međimurskim općinama, unatoč dobro organiziranom sortiranju i odvozu otpada, uključujući i glomaznog, neodgovorni mještani zatrpavaju smećem.

Bilo je tu svega: starih guma, WC školjaka, metalnih limenki, plastičnih vreća od gnojiva, plastičnih vrećica i boca, stakla itd. Žalosno za vidjeti! S druge strane, velik odaziv udruga i sudjelovanje i djece daje nadu da će u budućnosti ipak biti sve više svjesnosti o važnosti zaštite okoliša i manje otpada bačenog u prirodu.

Nakon akcije čišćenja, sav sakupljeni otpad zbrinuo je GKP Pre-kom, a sudionici su se podružili uz piće i kuhane kobasice (te hrenovke za djecu) u Ribičkom domu SRD Mrena pokraj kanala HE Dubrava.

Iz Općine Donji Vidovec se zahvaljuju SRD Mrena na druženje u njihovim prostorima. Kobasice, kruh i klipiće nabavila je Općina.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji i videu.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još