ZVIJER NA 4 KOTAČA

FOTO/VIDEO Metalni Racing Team dovezao u Goričan prvi drag car u Hrvatskoj

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Miljenko Ovčar, Tomislav Borković
- Advertisement -

Moto klub Metalni Racing Team iz Goričana, uz pomoć sponzora, nabavio je prvi drag car u Hrvatskoj. Moćni Pontiac kupili su od nekadašnjeg vozača utrka ubrzanja iz SAD-a, jer su, prema riječima predsjednika kluba Marka Horvata, željeli automobil koji će sam po sebi biti atrakcija.

-Ovakvog automobila nema u Hrvatskoj i Sloveniji, pa i šire. Ima odlične performanse i specijalno je namijenjen utrkama ubrzanja. Prednji kraj je sav od plastike, stakla su od pleksiglasa, felge olakšane na CNC stroju, posložen je da bude što laganiji i što brži, pa na njegovih 1.000 kilograma dolazi 750 konjskih snaga koje planiramo povećati na 1.000, opisuje nam Horvat.

Automobil je nedavno privukao pažnju nekoliko tisuća posjetitelja na utrci ubrzanja u Osijeku, a službeno će biti predstavljen 22.lipnja u sklopu programa Dana Općine Goričan na tamošnjoj Šoderici. Nakon toga moći će se vidjeti 29.lipnja na tradicionalnoj utrci ubrzanja s motociklima u Goričanu. Početkom kolovoza njegovi vozači Ivan Blažek Nitro i Rajko Lipić isprobat će ga na utrci u sklopu Street Race Showu u Varaždinu gdje bi do punog izražaja trebale doći njegove performanse.

-Auto je V8 sa 6.340 kubika i ima 750 konja čiste snage. Na testu je 400 metara prošao za 10,2 sekunde, a na toj dionici potroši 10 litara metanola. Prije nego je stigao imali smo strahopoštovanje prema njegovim karakteristikama, ali na stazi se pokazao kao miran, vozan i upravljiv, što je najvažnije. U obje klase koje vozimo idemo na prvo mjesto, pri čemu nam je najvažnija sigurnost, kako naša, tako i gledatelja, govore nam u glas obojica hrabrih pilota koje ćemo uskoro imati priliku vidjeti na djelu u službenim natjecanjima.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još