SLAVLJE U SVETOJ MARIJI

FOTO/VIDEO Mali folkloraši iz vrtića „Kockavica“ nastupili 1. put, a iz OŠ Sveta Marija 2. put na županijskoj smotri

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić, OŠ Sveta Marija
- Advertisement -

Svježe osnovana skupina „Mali folklor“ Dječjeg vrtića „Kockavica“ iz Svete Marije je danas, 11. studenoga 2023. godine, već imala i svoj prvi nastup na „Županijskoj smotri dječjeg folklornog stvaralaštva“ u Maloj Subotici, zajedno s „Malim foklorašima“ Osnovne škole Sveta Marija, kojima je ovo bio drugi nastup na županijskoj smotri.

Vrtićka i folklorna skupina iz Svete Marije

Nakon uspješnih nastupa u Maloj Subotici, u Vatrogasnom domu u Svetoj Mariji načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek održala je prigodno druženje uz domjenak za male folkloraše i njihove roditelje. Načelnica je, zajedno s ravnateljicom DV-a „Kockavica“ Majom Jambrešić i ravnateljicom OŠ Sveta Marija Goranom Šavorom Peter, bila na „Županijskoj smotri dječjeg folklornog stvaralaštva“ kao pratnja i podrška mladim prenositeljima tradicije.

Antonija Kanižaj, Maja Jambrešić i Tamara Hobor

Veselje i uzbuđenje djece bilo je na najvišoj razini, a nastupima su bile zadovoljne i njihove voditeljice. Vrtićku skupinu „Mali folklor“ vode Tamara Hobor i Antonija Kanižaj, koje su rekle:

– Dobili smo velike pohvale selektora, posebno zbog toga što su djeca, shodno svojoj dobi, odlično izvodila nastup kroz igru, te su naglasili kako imamo iznimno talentiranog dječaka Olivera Hunjadija.

Voditeljica školskih folkloraša „Mali folkloraši“ OŠ Sveta Marija Helena Vadlja istaknula je da je zadovoljna nastupom te kako je njezina grupa bila bolja nego na prošlogodišnjoj smotri, a nada se da će idući put biti još bolji.

Helena Vadlja, Đurđica Slamek i Gorana Šavora Peter

Zadovoljstvo što u općini Sveta Marija danas djeluju čak dvije dječje folklorne skupine izrazila je i načelnica Đurđica Slamek:

Ponosna sam do neba na naše male folkloraše, i vrtićke i školske, i srce mi stvarno titra jer se ovime naša općina ponovno vraća svojoj kulturnoj baštini u punom sjaju. Posebno zahvaljujem voditeljicama, Heleni Vadlji te Tamari Hobor i Antoniji Kanižaj na trudu i odličnom radu s djecom, a obje folklorne skupine imaju punu podršku općine u svakom pogledu!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Međimurskom sportu ove godine 889.000 eura

Međimurski sport ove će godine raspolagati s 889.000 eura....

Uređaj za mamografiju je u funkciji

Iz Županijske bolnice Čakovec javljaju kako je uređaj za...

Mađarska avantura članova Udruge Laganini

Članovi Udruge Laganini iz Preloga iskoristili su prošli vikend...